Yazılı Basın Kursiyerlerinden Hasan Çakır'a Ziyaret

OF

Of Yazılı Basın Muhabirliği Kursiyerleri, Of Gazeteciler Derneği Başkanı Ömer Lütfü Saral ve Gazeteci ve Kurs hocası Halil Bayram eşliğinde Ballıca Beldesi eski Belediye Başkanı Hasan Çakır'ı özel bürosunda ziyaret etti.

 TÜRK VATANDAŞI OLARAK 7 LİRA VARLIK VERGİSİ VERDİM

Kursiyerlerin sorularını yanıtlayan Hasan Çakır, 1928 yılında Of İlçesinde doğmuş ve 1935 yılında ilkokula başlayarak üç yıl okuduktan sonra 1938 yılında Of ilçesinde terzicilik alanında iki yıl çıraklık yaptıktan sonra usta olup Zonguldak iline giderek burada terzicilik alanında işyeri açarak çalışmaya başladı. 1944 yılında Ankara'ya giderek Ticaret Karnesi aldı. Çakır, 1945 yılında Türkiye'nin 12 milyon nüfusu olduğunu ve o zamanın hükümeti bütçeyi yapamadığını söyleyerek, 'Hükümet varlık vergisi diye bir kanun çıkardı. Ticaret işiyle uğraşan kişilerden azar azar para aldı. Ecnebileri çok silkeleyerek onlardan çok büyük paralar aldı ve bütçeyi bu paralar ile yaptı. Bende Türk vatandaşı olarak 7 lira varlık vergisi verdim' dedi.

12 ADETE ÇIKARDIĞIM VABİS KAMYONLARI 1 E DÜŞTÜ

1948 yılında askerlik görevine giden Çakır, askerden döndükten sonra evlenerek 4 çocuğun dünyaya gelmesine vesile olan bir aile kurdu. 1952 yılında terzicilik mesleğini bırakarak Vabis kamyonu alan Çakır, nakliyat işine başlayarak bu işini genişletti ve araçları 12 ye çıkarttı. Sonraki yıllarda araçlarında çalıştırdığı şoförlerin yüzünden 12 aracının elinden çıktığını söyleyen Çakır, ihalelere girerek ilk ihalesini İyidere Kereste fabrikasının ihalesini alarak başladı. Daha sonraki yıllarda çeşitli ihalelere de giren Çakır, Rize'de bir ortak ile taşımacılık şirketi kurarak çalışmaya başladı. Birkaç yıl bu şirket ile çalıştıktan sonra şirketten ayrılarak Fener Nakliyat şirketine girdi ve bu şirket ile 30 sene çalıştı.

SAADET PARTİSİNİ SADECE BAŞKAN OLMAK İÇİN KULLANDIM

Siyaset hayatına Adnan Menderes zamanında başlayan ve onu destekleyen Çakır, Demokrat Partiden sonra Demirel'i desteklediğini ifade ederek, 'Aktif siyasete 2004 yılında Saadet Partisinden Of Ballıca Belde Başkan adayı olarak Başkan oldum ve 5 yıl bu görevi yürüttüm. Şunu da ifade edeyim ki; ben Saadet Partisinden Başkan olmak için aday oldum. Yoksa ben Saadet Partili değil Ak Partiliyim ve bunu destekliyorum. Saadet Partisini Sadece Başkan olmak için kullandım' diye iddia etti.

HİÇBİR BELEDİYE ZAVALLILARI KAYIRMADI

Of Belediyesi hakkında da sorulan soruları cevaplayan Çakır, mevcut Belediye Başkanının halk ile iç içe olması gerektiğini söyleyerek, 'Of'un en büyük sorunu zavallıları kayırmaktır. Şu ana kadar bu görevi hiçbir Belediye Başkanı yapmamıştır' dedi.

Belediye Başkan adayı olarak Ömer Lütfü Saral'ı destekleyeceğini de ifade eden Çakır, ziyareti gerçekleştirenlere çay ikramı yaparak daha sonraki günlerde de yemek ikram edeceğini söyledi.

Yaklaşık bir saat süren ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.