Namaz kılana TABLET kampanyası!

Yaşam

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılı Köyü Camisi İmamı Cebrail Öztürk, çocukları camiye alıştırmak için ilginç bir uygulamaya imza attı.

ܖztürk, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada,çocukların bilgisayar teknolojisi ve internete olan ilgilerini değŸerlendirmek istediklerini söyleyerek, çocuklara namaz kılma alışŸkanlığŸını kazandırmak ve camiye olan sevgilerini artırmak için farklı projeler hazırladıklarını ifade etti.
ܖztürk, bu projelerinden birinin de iki ay içerisinde 180 vakit namazlarını camide cemaatle kılan öğŸrencilere tablet bilgisayar verme projesi olduğŸunu ve bununla birlikte camiye olan ilginin katlandığŸını vurguladı.
ܖztürk, ''Her vakitten sonra çocuklarımıza birer kupon veriyoruz. Tablet bilgisayarı almak isteyen 50 öğŸrencimiz 180 vakti tamamlamak için sabah namazı dahil vakit namazlarının çoğŸunu camide cemaatle kılıyor. İki ay sonunda 180 kuponu tamamlayan çocuklarımıza tablet bilgisayar dağŸıtacağŸız'' dedi.
-Amaç, namaz bilinci oluşŸturmak-
Böylece namaz bilinci oluşŸturmayı amaçladıklarını anlatan ܖztürk, '' ܇ocuklara namazı, camiyi nasıl sevdirebiliriz, camiye nasıl alışŸtırabiliriz düşŸüncesi içerisindeydik. KomşŸularımızla istişŸare yaptık. Durumu kendilerine anlattım. KomşŸularımız da sağŸolsunlar bize destek verdiler. Biz de 2 aylık sürede 180 vakit namazlarını camide cemaatle kılan öğŸrencilerimize tablet bilgisayar projesini başŸlattık. Katılım oldukça fazla. YaklaşŸık 50 öğŸrencimiz devamlı geliyor. ܇ocuklarımız sabah namazlarına dahi benden daha önce geliyor'' diye konuşŸtu.
40 gün namaza devam edenlerde namazın alışŸkanlık haline geldiğŸini anlatan ܖztürk, şŸöyle konuşŸtu:
''İnşŸallah bundan yola çıkarak böyle bir şŸey başŸlattık. Bilgisayarlarımızı da köy halkı ile ortaklaşŸa alacağŸız. Avrupa'da kalan gurbetçilerimiz var. Onlar da projeye destek olacaklar. Köyden kaç çocuğŸumuz namaza gelirse gelsin hepsine bilgisayar vereceğŸiz. ܇ocukların namaz kılmasına vesile olan ve bilgisayar almayı taahhüt eden eden köylülerimize ve gurbetçilerimize teşŸekkür ederim.''
Köy sakinlerinden Mehmet BorazanoğŸlu ise projeden köy halkının memnun olduğŸunu vurgulayarak, '' ܇ocuklar yaz tatiline kadar namaza devam ederlerse, biz de köy halkı olarak ܇anakkale ya da Konya'ya gezi düzenlemeyi düşŸünüyoruz'' dedi.
Kaynak: AA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.