banner102

Allah Zülcelal ve Tagaddes Hazretlerine sonsuz şükürler olsun ki bana görebildiğim göz, duyabildiğim kulak, yazabildiğim el, yürüyebildiğim ayak ve vücudumun sağlıklı şekilde yaşabildiği diğer organları verdi. Dil ile şükrü eda etmeden önce eylem ile ifa etmem gerekir. Bunun için saatlerce okuyup araştırdığım konuları yazıya döküp siz değerli okuyucularım ile paylaşıyorum. İlahi hesap gününde bu gerçekleri neden bildiğin halde insanlara iletmedin sorusu sorulduğunda hesap verebilme adına paylaşıyorum. Yoksa siyasi olarak oy devşirme, parti yerme veya övme, birilerine yaranma derdi ile değil.  

Aşağıda madde madde yazdığım konular ekleme yapmadan 24 Haziran 2018 Seçimleri öncesi iktidar partisinin resmi olarak açıkladığı 2018 Seçim Beyannamesinin içerisindeki önemli meselelerdir. Hani evimize ve işyerimize birşey alırken fiyatını, kalitesini, sahte olup olmadığını araştırıyoruz ya, sadece kendimizi veya ailemizi ilgilendiren konularda araştırıp ta, bütün insanlığı ilgilendiren konularda yol bulmak için araştırma yapılmaz mı? Sadece televizyonlardan veya televizyon izleyipte sokakta bunları anlatanlardan dinleyip doğruyu bulabilir miyiz? Ki teknolojinin zirve yaptığı bir dönemde foto montaj ile her türlü görsel ve videoyu istediği gibi değiştirenlere nasıl güveneceğiz?

Bunun için mutlaka araştırmalı, karşılaştığımız konuları direkt kaynağından öğrenmeye çalışmalıyız. Yoksa emin olun 28 Şubat post modern darbe sürecinde yaşanan irtica yalanının bir benzerini ters bir açından 'Hakkın karşısında şer' mantığı ile bize yuttururlar, bizde körü körüne inanıp geleceğimizi karartırız.  

İktidarda bulunanlar her seçim öncesi meydanlardan en üst seviyede abd, ab, israil ve diğer İslam düşmanlarına karşı hakaretler saydırırlarken, seçim sonrası 'Yapacak çok işimiz var', 'Müzakereler son hızıyla sürecek' sözleri ile kısa süreli kesintiye uğrayan biatlarını tazeliyorlar. Bizde televizyon ekranlarından, sosyal medyadan aldığımız yalan haberler ile bu oyunlara aldanıp kafamızı duvara çarpıyoruz.

Rica ediyorum maddeleri iyi okuyun!!!

GÖRSEL SANATLAR (SİNEMA)

Görsel sanatlarımızı destekledik. 2002 yılında 2 milyon olan yerli film seyirci sayısı 16 yılda 20 kat artarak 40,3 milyona; toplam seyirci sayısı ise 23,5 milyon’dan 71 milyona ulaştı. 2002’de yüzde 8 olan yerli film izlenme oranı 2017 yılında yüzde 56’ya ulaştı ve Türkiye bu oran ile Avrupa’da birinci sırada yer aldı. Türk dizi ve filmlerimiz kültür elçilerimiz oldu. Bugün 140’ı aşkın ülkede Türk dizi filmleri izlenmekte olup, dizi film ihracatında Amerika’dan sonra dünyada ikinci sırada yer almaktayız. Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın Projesi kapsamında 1 milyon çocuğumuzu ilk kez sinema ile buluşturduk. 2003 yılına kadar tiyatrolara verilen destek 850 bin TL iken, 2003-2018 döneminde toplam destek miktarı 48,3 milyon TL’ye ulaştı.

Ak Parti 2018 Seçim Beyannamesi - Sayfa 65

KADIN İSTİHDAMI!

Kadın ve genç istihdamında çok önemli mesafeler katettik. OECD verilerine göre; Türkiye, 2007-2017 yılları arasında kadın işgücünü en fazla artıran ülkedir. Ülkemiz kadın işgücünü son 10 yılda 4 milyon 244 bin kişi ile yüzde 72 oranında artırarak kadın işgücüne katılma oranını 2017’de yüzde 33,6’ya yükseltmiştir. Ülkemizde kadın istihdamı 2007-2017 yılları arasında yaklaşık 3,5 milyon kişi ile yüzde 63 oranında artırarak OECD ülkeleri arasında ABD’den sonra kadın istihdamını en fazla arttıran ülke konumuna erişmiş, Avrupa ülkeleri içerisinde ise birinci sıraya ulaşmıştır.

Ak Parti 2018 Seçim Beyannamesi sayfa 177

TERÖR DEVLETİ ABD'YE BAKIŞIMIZ!!!

Köklü müttefiklik ilişkilerimiz ve geniş bir coğrafyada yakın işbirliğimiz bulunan ABD ile son dönemde ülkemizin güvenliğini yakından ilgilendiren konularda ortaya çıkan görüş ve yaklaşım farklılıklarını gidermek üzere ABD yetkilileriyle düzenli üst düzeyli temaslar yoluyla etkin bir diplomasi yürütülmüş, sonuç odaklı mekanizmaların kurulması sağlanmıştır.

Kaynak : Ak Parti 2018 Seçim Beyannamesi sayfa 289

NATO’NUN ETKİNLİĞİ

NATO’nun etkinliğinin daha da güçlendirilmesine ve ülkemizin dışarıdan kaynaklanan tehditlere karşı savunulmasına katkı sağlamasına yönelik çalışmaları destekledik. Örgütün özellikle üye ülkelerin yaşadığı terör faaliyetlerine karşı ortak hareket etmesine yönelik aktif çaba gösterdik.

Ak Parti 2018 Seçim Beyannamesi - Sayfa 293

AVRUPA BİRLİĞİ HEDEFİMİZ!

b. Neler Yapacağız
Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefini stratejik bir hedef olarak görüyoruz. Ancak Avrupa Birliğiyle ilişkilerimizi, diğer ilişkilerimizin bir alternatifi değil, tamamlayıcısı olarak tanımlıyoruz. Türkiye, açılan tüm fasıllara paralel şekilde reform süreçlerini tamamlamış, çıkarları doğrultusunda işbirliğinin ötesinde AB’yle entegrasyonunu gerçekleştirmiş şekilde güçlü ve etkili bir ülke olarak AB katılım hedefini sürdürmektedir.

Ak Parti 2018 Seçim beyannamesi - Sayfa 295

ABD İLE YAŞANAN SORUNLARI AŞMAK İSTİYORUZ

ABD ile yaşanan sorunları aşmak istiyoruz. ABD’nin özellikle PYD/YPG ve FETÖ konuları başta olmak üzere ulusal güvenliğimize ilişkin beklenti ve hassasiyetlerimize uygun somut adımları atmasının sağlanması için gerekli diplomasi ve lobi faaliyetlerine ivme kazandırılarak devam edilecektir.

Ak Parti 2018 Seçim Beyannamesi - Sayfa 295

MEDENİYETLER İTTİFAKI - (Dinler Arası Diyalog)

2005 yılında ülkemiz ile İspanya’nın öncülüğünde başlatılan Medeniyetler İttifakı’nın amacı, önyargıları ve kutuplaşmaları gidermek, birlikte yaşama kültürünü güçlendirmektir. Medeniyetler İttifakı, bilahare dönemin BM Genel Sekreteri tarafından da kabul görerek bir BM girişimi niteliği kazanmıştır. Girişime üye ülke ve uluslararası örgüt sayısı 146’ya yükselmiştir. Aşırıcılık, yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı,ırkçılık ve ayrımcılığın yol açtığı küresel tehdidin, ancak küresel ölçekte bir işbirliğiyle alt edilebileceği düşüncesiyle bir araya gelen üyeler, bu alanlarda ulusal ve bölgesel eylem planları hazırlamakta, tecrübe ve kaynak paylaşımında bulunmaktadırlar.

Ak Parti Seçim Beyannamesi - Sayfa 311

YERLİ ÜRETİM Mİ?

F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi
Yeni nesil savaş uçağı ihtiyacımızı karşılamak amacıyla 3. seviye olarak ortak olunan proje kapsamında halihazırda 30 adedinin siparişi verilmiş olan ve toplamda 100 adet F-35 uçağının tedarik edilmesi planlanmaktadır. F-35 uçaklarının en karmaşık yapısal bölümlerinden birisi olan Orta Gövdesi ABD dışında tek kaynak olarak üretilmeye başlanmıştır. İlk teslimat Haziran 2018 ayı içerisinde yapılacak olup, gerekli eğitimlerin tamamlanmasını müteakip kullanıma alınacaktır.

Ak Parti 2018 Seçim Beyannamesi - Sayfa 326

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90