banner102

Büyük Yangın ile ilgili Net Açıklama!

Sürmene İlçesinin Çamburnu Mahallesinde gerçekleşen büyük yangın ile ilgili ortaya atılan şaibeli sözlere AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar cevap verdi. Verilen bu cevabın daha sonra değişmemesi umuduyla bizde bunu belge niteliğinde haber yapıyoruz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
12 Ocak 2017 Perşembe 15:50
Büyük Yangın ile ilgili Net Açıklama!

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, “Sürmene ilçesi Çamburnu mevkisinde geçen hafta Cumartesi gecesi başlayan orman yangınına ilk müdahale Sürmene Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından 23.35'te yapılmış olup, hızı saatte 30-40 kilometreyi bulan lodos sebebiyle yangın hızla ilerlemiştir. O gün Trabzon'da bir yaz havası vardı; Ankara'da, İstanbul'da kar yağışı, yolların kapanması söz konusuyken Trabzon'da yazdan kalma bir günle piknikçiler ve hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız piknik yapmaya gitmişler. Şimdi, Sayın Orman Bakanımızla yapmış olduğum bir görüşmede bu orman yangınının tamamen piknikçilerin ateşlerinden veya yarım bıraktıkları odun ateşinden kaynaklandığı ifade edilmiş ve netleşmiştir” dedi.

BİRİLERİNE VERİLMESİ ANAYASAYA AYKIRI!

Günnar, “ ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisinden birkaç milletvekili arkadaşımız ve sosyal medyadan algı operasyonu yapmak isteyen zihniyet, Trabzon'da orman yangınını sabotaj ve Katar Emiri'ne burayı peşkeş çekmek gibi algı operasyonu yapmaya kalkıştı. Konuyla ilgili bir milletvekili olarak derinlemesine yapmış olduğum analizler neticesinde, Orman Bakanlığımızın yanan ormanları bir yıl içerisinde Anayasa hükümlerine göre yeniden ağaçlandırdığını ve orman alanlarının, yanmış orman alanlarının bugüne kadar Türkiye'de hiçbir yere, hiçbir şahsa, hiçbir kuruma verilmediğini de öğrenmiş bulunuyorum. Konuyla ilgili, ayrıca Anayasa'ya aykırı olacağından dolayı da yanan alanların başkalarına verilmesi imkânı yoktur” diye konuştu.

25 HEKTAR OLARAK TESPİT EDİLDİ

Günnar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gece saat on biri çeyrek geçe başlayan yangına tam yirmi dakika sonra, 23.35'te Sürmene Orman İşletme Müdürlüğü müdahale etmiş ve peşine Amasya'dan, Trabzon'dan, Giresun'dan, Rize'den yangın söndürme ekipleri ve belediye ekipleriyle birlikte bir seferberlik ilan edilerek müdahale edilmiş ve sabah saat beş sularında yangın kontrol altına alınmıştır. Elbette ki yangınların olmamasını arzu ederiz, vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olmasını arzu ederiz. Ancak bu yangın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesinden görevli öğretim görevlileriyle birlikte sahada yapılan tespitler sonucunda 25 hektar olarak tespit edilmiş, bazı medya organlarında ve bazı milletvekillerimizin ifade ettikleri gibi 50 hektar olmamış, ayrıca, bir kısmı kayalık, bir kısmı yol ve bir kısmı ise yanmamış sahalardan oluştuğu belirlenmiştir. Örtü yangını şeklinde gerçekleşen ve alt tabakada bulunan çalı çırpı ve diken formasyonunun zarar gördüğü yangında sahada bulunan sarıçamların canlılığını yitirmediği tespit edilmiş olup zarar gören az bir alandaysa yıl içerisinde ağaçlandırma çalışmaları yapılacaktır”.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 12.01.2017 15:51
Anahtar Kelimeler:
Dr. Adnan Günnar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90