banner102

GEÇENE KADAR KUR’AN, GEÇTİKTEN SONRA HORON!

Uluslararası bir dergi tarafından Dünyanın en tehlikeli yolu ilan edilen Bayburt-Of Güzergâhında Soğanlı dağı mevkiinde DEMİRKAPI geçidi hakkında dikkat çeken açıklamalar…

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Haziran 2021 Perşembe 18:46

Bölgeyi iyi bilen ve bu yollardan yıllardan yaylalarına ulaşım sağlayan Muzaffer Hacıahmetoğlu, en tehlikeli yol olarak seçilen Demirkapı geçidi hakkında şunları söyledi:

Bu yol Rus işgali esnasında bölge halkına yaptırılmıştır. Taş kayalar kırılarak oyularak yapılan bu çetin geçit görünüşü itibarı ille gerçekten seyahat edilemez derecede korkutucudur. Karşı karşıya iki aracın gelmesi asla düşünülmeden sadece Karadeniz’den İç Anadolu’ya geçit vermesi için yapılmıştır. Karadeniz insanın ne derece korkusuz ve mücadeleci olduğunu anlatan bu geçidin mihenk yeri büyük bir kayanın altındaki DEMİRKAPI denen yerdir.

GEÇENE KADAR KUR’AN, GEÇTİKTEN SONRA HORON!

Bu geçitten geçene kadar Kur’an okuyarak selavat getiren halk, bu geçidi geçtiklerinde kemençe eşliğinde yaylalara gelirmiş.  Geçtiğimiz yıl bir gazeteci fotoğraf çekerken kayalıklardan dereye düşerek kaybolmuş, daha sonra iki askerimizde bu gazeteciyi ararken şehit olmuştu.

Son Güncelleme: 24.06.2021 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90