banner102

Birkaç gün önce akşam haberlerine bakıyordum. Yarım saat kadar bakabildim. Baktığım süre içerisinde hep bıçaklı kavga haberleri yapıldı. Aile içi bıçaklı kavga komşular arasında bıçaklı kavga hatta gece kulübüne yanlarında kadın olmadığından içeriye alınmayan üç kişi ortalığı kan revana çeviriyordu vb. gibi.

Size daha vahimini yazayım anlayın insanlarımız arasında nasıl sevgisizlik var. Bu ülkede bana niye baktın denilip insan öldürülmeleri mi arıyorsunuz yada araba sollandığın da beni niye solladın denilen  mi arıyorsunuz yada bunlardan daha vahimi akşam üstü evine giden bir kızımız vahşice kılıçla öldürülür Hakim neden öldürdün diye sorduğunda da "Bugün keyfim birini kesmek istedi . Önüme o çıktı : Hiç düşünmeden onu kestim. " denilecek kadar vahim olaylar olmakta.

Toplum olarak nereye gidiyoruz?! Bu ne sevgisizlik?! Ne ara bu hale geldik?! insan insanın kurdu olmuşta haberimiz yok.

Sizlere daha dün olan bir olay anlatayım. Anlayın sevgisizliğin boyutunu. Yaşlı bir ağabeyim var. Çocuklarının hepsini okutmuş ve bir yere getirmiş. Binanın önüne kapıyı kapatan bir jip gelir çeker. Bu abimiz arabayı yana alırsanız binaya giriş çıkışlar daha kolay olur dediğinde arabanın sahibi sanane işimiz bittiğinde çekeriz dedi. İnanın hem abim hem ben çok şaşırmıştık. Bu nasıl bir tavır dı?!

Güzel dinimiz islam'da insanların birbirini sevmesi ibadettir. hem de en büyük ibadetlerden. Bakınız konuyla ilgili Peygamberimiz neler buyurmaktadır; " İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olmazsınız." Bir başka sözlerinde de " Arşın gölgeliklerinden başka gölgenin olmadığı bir günde Allah yedi sınıf insanı arşın gölgeliklerinde gölgelendireceklerdir. Bunlardan ilki adil devlet başkanı kincisi Allah için birbirini seven insanlar ve üçüncüsü de kalbi iman ve ibadetle dop dolu olarak gençliğini geçiren gençler..."

Burada birkaç nokta önem arz ediyor. Birincisi adil devlet başkanı. Müslüman adil devlet başkanı demiyor. Buradan anlıyoruz ki Peygamberimiz adaletli olmada tüm adil devlet başkanlarını zikrediyor. Bundan olacak Peygamberimiz Mekke'de zulüm zirve yaptığında kendisine inananları adil olduğunu söylediği Müslüman olmayan  Habeş Kralı Necaşi'ye göndermiştir. Necaşi sonradan peygamberimizden etkilenmiş ve Müslüman olmuştur. Tüm adil devlet başkanlarına saygılarımı sunuyorum. Eğer içlerinde Müslüman olmayanlar varsa inşallah hidayete gelerek Müslüman da olurlar.  Eminim bu insanların karşısına Allah Müslüman olmaları için karşılarına fırsatlar çıkaracaktır.

Hadisteki ikinci önemli nokta Allah için birbirini seven iki kişi. Rabbimiz insanların birbirlerini sevmelerini çok seviyor. Ondan dolayı da kendisi için birbirlerini seven kişileri arşın gölgeliklerinde gölgelendirecektir.

Hadisteki üçüncü noktada gençliğini iman ibadetlerle geçiren gençleri Allah arşın gölgeliklerinde gölgelendirecektir.

Hadisin tamamını hadis metinlerinden veya googleden sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

İlk dönem İslamın yaşandığı yıllarda insanlar birbirlerini çok seviyorlardı. Gerek Mekke ve Medine dönemlerinde sahabe arasında gerekse asrı saadet döneminin bir örneği olan Osmanlılar zamanında İslam hakim olduğundan insanlar arasında büyük bir sevgi ve saygı vardı. Bu dönemlerde insanlar arasında sevgi olduğundan niza kavga gürültü yok denecek kadar azdır.

Allah için birbirinizi çok sevin ki cennete kolay gidesiniz...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90