banner102

Şehitler mehteran eşliğinde dualarla anıldı

Çaykara İlçesi Sultanmurat Yaylasında her yıl düzenli olarak yapılan Sultanmurat Şehitlerini anma ve Kur'an ziyafeti bu yılda yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Haziran 2019 Pazartesi 19:56

Sultanmurat Şehitler Cami Derneği tarafından organize edilen programa konuşmacı olarak Merkezi Diyarbakır'da bulunan Medrese Alimleri Vakfı Genel Başkanı M.Tayyip Elçi katıldı. Ayrıca Kur'an-ı Kerim ziyafeti için de Ankara Hacıbayram Camii imamı ve Dünya Kur'an okuma birincisi Hafız Ahmet Karali katıldı. Trabzon Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde başlayan program, Kur'an tilaveti ile devam ederek konuşmalara geçildi.

Kısa bir açılış konuşması yapan Sultanmurat Şehitler Cami Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım "Bugün yapılışını 8 sene önce başlattığımız Sultanmurat Şehitler Camiinde şehitlerimizin 103. yıldönümünü anmaktan büyük onur duyuyoruz. Güneydoğu Anadolu ile 8. Yaptığımız KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ programının mimarı değerli hocamız Tayyip Elçi beye ve başta müftülerimiz olmak üzere, devlet erkanı temsilcilerine ve  muhterem katılımcılara derneğimiz ve yöre halkı adına teşekkür ederim." dedi.

Kardeşlik ve ümmet birliği konusunda konuşma yapan Medrese Alimler Vakfı (MEDAV) Başkanı Dr. M.Tayyip Elçi ise '"Hiçbir ırkın, rengin, makam ve mevki sahiplerinin birbirlerinden üstün olmadığını vurgulayarak, asıl üstünlüğün takvada olduğunu söyledi.

CAHİLİYE HASTALIĞI!

İnsanlar arasındaki renk, dil, ırk ayrımının tanışma vesilesi olduğunu ifade eden Tayyip Elçi, " Hiçbir insanın diğer bir insandan üstün olmadığını Yüce Rabbimiz bizlere bildirirken, bizlerin renk, dil, ırkt, aşiret, makam ve mevkiilerde üstünlük aramamız kardeşliğimize karşı yapılan en büyük kötülüktür. Aynı zaman da Yüce Rabbimize karşı gelmemizin de bir sebebi olur. Sevgili peygamberimiz (S.A.V) bu konuda büyük bir hassasiyet göstererek, bu tarz bir üstülük gösterenlere cahiliyye hastalığı nitelendirmesinde bulunmuştur.  " dedi.

EN BÜYÜK SORUNUMUZ KARDEŞLİK

Allah'ın emir ve yasaklarını emredildiği şekilde yerine getirenlerin üstün olacağını sözlerine ekleyen Elçi, "Ülkemizde ve dünyada zulüm ve kargaşanın en büyük sebebi olan kardeşlik sorununun çözüm için Allah ve Resülüne başvurmalıyız. Kardeşliğimizi bozacak her türlü pisliğin batıl düşüncelerde olduğunu, bu sorunların çözümünün de Allah'ın emir ve yasaklarına sımsıkı sarılmamızla olabileceğini bilmemiz gerekiyor. Asıl üstünlüğün Allah'ın emir ve yasaklarını razı olacağı şekilde yerine getirmekle olabileceğini bilmeli  ve bunun dışındaki bütün yolları reddetmeliyiz. " diyerek dünya ve ahiret saadetine ulaşmanın yolunun bu olduğunu söyledi.

Daha sonra Trabzon il Müftüsü Osman Aydın hoca ve Erzurum Müftüsü Mehmet Ali Sula hocalar camiyi inşa edenlere teşekkür ederek birlik ve beraberliğin önemi konusu üzerinde durdular.

Konuşmanın ardından öğle namazı ikame edilerek ardından Ankara Hacıbayram Camii imamı ve Dünya Kur'an okuma birincisi Hafız Ahmet Karali'nin Kur'an tilaveti, Trabzon Kur'an Kursları Federasyonu  Başkanı Ahmet Öztürk hocaefendinin yaptığı dua ile program son buldu.

Programa Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, Dernekpazarı Kaymakamı, Murat Yıldız, MEDVA Genel Başkanı M.Tayyip Elçi, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula,  Ankara Hacıbayram Camii imamı Ahmet Karali, Sultanmurat Şehitler Cami Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Çaykara ve Dernekpazarı Belediye başkanları, birçok resmi kurum amiri, Müftülük personelleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 










Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 25.06.2019 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90