banner102

 Çocuklarımız göz bebeklerimiz. Evlerimizin şenlikleri. Her anne baba çocuk sahibi olmayı çok istemekteler. Fakat Rabbimiz bazı ailelere veriyor bazı ailelere ise vermiyor.

Çocuklar çocukluk yıllarında çizgi filimi seyretmeyi çok istemekte. Bundan dolayı da bu alanda sektör oluşmuş durumda.

Yabancı kaynaklı çizgi filimler genellikle art niyet taşımakta. Yabancı çizgi filimler de ya ahlaksızlık yada inançsızlık işlenmeye çalışılmakta. Bir örnek vereyim “Himen” diye bir çizgi filimde “Himen “ kendini tanıtıyorken Himen adına diye tanıtmakta olduğuna şahit olduk. Aynen bizler yapacağımız işler öncesi Bismillah dediğimiz gibi bu çizgi filimde de Himen adına diye söylemlerde bulunulması çocuklarımızda doğuştan gelen inanma duygusunun köreltilmeye matuf olduğuna şahit olduk.

Devlet televizyonumuz TRT çocuklarımızın doğuştan gelen güzel değerlerini canlı tutmak adına TRT Çocuğu hayata geçirmiş durumda. TRT Çocukta çok güzel çizgi filimler çocuklarımızın izanlarına sunulmakta. “Rafadan Tayfa “ Keloğlan “ Nasrettin Hoca” gibi çizgi filimler vasıtasıyla çocuklarımızın doğuştan gelen güzel değerlerini canlı tutmak adına güzel bir hizmet etmekte.

Çocuklarımızda ki anne baba sevgisi insanları sevme ve inanma gibi duygularının canlı tutulabilmesi için genellikle yapılan çizgi filimler Psikologların eşliğinde yapılarak çocuklarımızın hizmetine sunulmaktadır.

Art niyetli yapılan çizgi filmlerde subliminal mesajlar hat safhada olduğuna şahitlik etmiş bulunmaktayız. Subliminal mesaj demek yapılan çizgi filimde inançsızlık ve ahlaksızlık gizliden gizliye işlenerek çocuklarımızın doğuştan gelen güzel duyguları köreltilmeye çalışılmaktadır. Hangi yabancı çizgi filime bakarsanız bakın hep aynısına rast gelebilirsiniz. Hepsinde gizli mesajlar verilmeye çalışılmaktadır. Ondan dolayı çocuklarımıza yabancı çizgi filim verilirken daha bir dikkatli olunması lazım gelmektedir. Çünkü hemen hepsinde bir gizli mesaj verilmeye çalışılmaktadır. Hatta bazen ilahlık bile verilmeye çalışıldığına şahitlik etmiş bulunmaktayız. Himen denilen çizgi filimde bu mesaj verilmeye çalışıldığına şahitlik etmiş bulunmaktayız.

Çocuklarımızın sahte kahramanlarla kafalarının karıştırılması yerine bizlerden olan bizlerin değerlerini ifade eden dedelerimiz ve ninelerimiz Selçuklular Osmanlılar Fatihler Yavuzlar ve Kanuniler ve Atatürk ve silah arkadaşları gibi şahsiyetler çizgi filim haline getirilerek çocuklarımıza sunulması çocuklarımızda güzel bir tarih bilinci ve güzel bir adam olma bilinci oluşacağına eminim.

Çizgi filmlerde güzel değerler işlenmeli ve bu değerlerin çocuklarımız tarafından benimsenmesi için çok kaliteli çizgi filmleri hayata geçirmemiz lazım gelmekte. Bu çizgi filmleri yaparken her türlü masraftan da kaçınılmaması lazım gelmekte. Yapılacaksa çok yüksek kalitede çizgi filimler yapılması lazım gelmekte. Bir Çanakkale en güzel bir şekilde verilmesi lazım gelmekte. Çanakkale bu milletin kaderidir. Bu ruhu çizgi filmlerle çocuklarımıza verilmesi lazım gelmekte. Ülkemizin kalkınması için bilimin önemi çok güzel çizgi filmlerle verilebilir. Önce ahlak ve maneviyat ve sonra bilime ihtiyacımızı çok güzel yapılacak çizgi filmlerle çocuklarımızın izanlarına sunulabilir.

Çocuklarımız bizlerin geleceğidir…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90