banner102

Uzun yıllardan beri çocuklar işçi olarak çalıştırılmaktadır. O bakıma muhtaç oldukları dönemde birileri tarafından köle gibi ayak işlerinde çalıştırdıklarını görmekteyiz.

Şunu yazmak isterim ki güzel dinimiz İslam'da çocukların zor şartlarda çalıştırılması uygun değildir. Çocuklar anne ve babasının yanında güvenli bir ortamda çocukluklarını geçirmesi gereklidir. Çocuğa karşı girişilecek her türlü yasal olmayan hareketler haramdır. Çocuk o bakıma muhtaç olduğu dönemde anne ve babasının yanında olması lazım gelmektedir. Her türlü tehlikeye açık olan sokaktan korunması lazım gelmektedir.

Bakınız Emniyet kayıtlarında yirmi bine yakın çocuğun ortada olmadığı ortaya çıkmış durumdadır. Bu çocuklar nerede diye sorarsanız cevabım büyük bir oranda art niyetli kişilerin ellerinde ya öldürülmüş durumda ya dilendirilmekte yada fuhuş sektöründe çalıştırılmaktadır. En şanslı olanları ise zengin bir aileye verilenler.

Ondan olacak bir ülke karıştırıldığında ilk başta çocukların ortadan kaybolmaya başlaması olarak görmekteyiz. Irak Suriye ve Ukrayna gibi yerler  karıştırıldığında basından öğrendiğimiz çocukların kaybolmaya başlaması yerel yetkililerince açıklanmaktadır.

Art niyetli kişiler kafayı çocuklara takmış durumdadır. Ortadan kaybolan çocukların bazıları organ mafyasının elinde zenginlere meze olduğu da konuşulanlar arasındadır.

Görüyorsunuz değil mi çocuklarımız ne kadar da tehlike altında.

Kaçırılan kız çocukları büyük oranda fuhuş mafyasının elinde zenginlere meze olmaktadır.

Sokaklarımızdaki dilendirilen ve çalıştırılan çocuklarımız tehlikeye çok açıktırlar. Art niyetli insanların eline düşebilirler. Ondan olacak kesinlikle buna müsade etmememiz lazım gelmekte. Anne ve babalar çocuklarını sokaktan uzak tutmaları lazım gelmekte. Aksi durumlarda daha çok başımız ağrıyacak.

Şu unutulmamalıdır ki çocuk o bakıma muhtaç olduğu dönemlerde mutlaka anne ve babasının koruması altında olması lazım gelmekte. Bunun sağlanabilmesi için de mutlaka ailenin korunması ve desteklenmesi lazım gelmektedir. Ben eminim ki aile desteklendiğinde anne ve babalar çocuklarını sokaktan uzak tutacaklardır.

Yaşadığım bir iki olayı anlatayım ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Bir yağmurlu akşam üstü güzel şehrimin Meydanında bir çocuğumuz ağlayarak tartı aletiyle para kazanmaya çalışmaktaydı. Bunun günahından ne yapacağız inanın bana bilemiyorum. Bir başka olayda bir cumartesi günü okuldan eve dönerken şehrimin varoşlarından bir yerde iki tane en büyük bir ihtimalle on bilemedin onbir yaşlarında iki tane kız çocuğu otobüs durağında erkek avına çıkmış durumdaydılar.

Bu çocukların günahından ne yapacağız?!

Sosyal devlet aileyi önceler. Çocukların istismar edilmesinin önüne geçilmesi için anne ve babaların maddi ve manevi olarak destekler. Çocukların zor şartlar altında çalıştırılmasının önüne geçilecek yasal düzenlemeleri yapar. Çocukların yasal olamayan işlerde çalıştırılmasının önüne geçmek için her türlü yasal düzenlemeleri yapar.

İslam'ın yaşandığı dönemlerden olan Asrı saadet ve Osmanlılar zamanında çocuklar her türlü akıl tutulması işlerden uzak tutulmaktaydılar. Çocuklar evlerinde anne ve babalarının yanında mutlu mesut bir hayat yaşamaktaydılar.

Bu zor şartlar altında anne ve baba sevgisinden mahrum olan çocuklar büyüdüklerinde sevgiyi bilirler mi?! Ben cevap vereyim bilmezler. Bu çocuklar büyüdüklerinde her türlü kötülüğe açık hale geleceklerdir.

Çocuklarla ilgili yasal düzenlemeler ve ailenin desteklenmesi yarınlarımızda ağlamamak için  vakit geçirmeden ivedilikle çıkarılması lazım gelmektedir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90