banner102

Çin'deki Patlamanın Bilançosu Giderek Ağırlaşıyor

Çin'in kuzey doğusundaki Tianjin şehrinde bulunan limanda meydana gelen patlamada şu ana dek 50 kişi hayatını kaybetti, 520 kişi yaralandı.

13 Ağustos 2015 Perşembe 12:23
Çin'deki Patlamanın Bilançosu Giderek Ağırlaşıyor
 Çin'in doğusunda yer alan Tianjin kentinde dün gece meydana gelen patlamada ölü sayısı 50'ye yükseldi, 66 kişinin de durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. 500'den fazla yaralının olduğu korkunç olayda ölü sayısının oldukça yüksek olmasından endişe ediliyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK LİMAN KENTLERİNDEN BİRİ

Patlama, Çin'in ve dünyanın en büyük liman kentlerinden biri olan Tianjin'daki zehirli kimyasal gazların üretildiği sanayi bölgesinde yaşandı. Limandaki patlamada hala yangının tamamen kontrol altına alınamadığı ifade edildi.

ŞEHİRDE 15 MİLYON KİŞİ YAŞIYOR

Yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı şehirde gece yaşanan patlama sebebiyle gökyüzüne yükselen alevler, korkulu anlara sebep oldu.

Binhay'ın Çin'in önemli limanlarından olması nedeniyle maddi kaybın da yüksek olması bekleniyor. Limandaki depo ve konteynerlerde bulunan ürünlerin büyük bölümünün kullanılamaz hale geldiği ifade edildi.

ÇOK SAYIDA EV VE İŞYERİNDE AĞIR HASAR

Patlamanın şiddeti nedeniyle limandan bazı parçalar yüzlerce metre uzaklıktaki alana yayıldı ve civardaki çok sayıda ev ile iş yerinde ağır hasar meydana geldi.

BÖLGEYE SİVİLLER ALINMIYOR

Bölgeye güvenlik gerekçesiyle siviller alınmıyor. Binhay'a giden metro seferleri de iptal edildi. Ayrıca, oluşturulan askeri kontrol noktalarıyla bölgede araç giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor. Patlamanın meydana geldiği yerden hala duman yükseliyor.

ŞİRKET YÖNETİCİLERİ SORGUDA

Çin medyası, patlamanın yaşandığı deponun sahibi olan Ruihai Logistics şirketinin üstdüzey yöneticilerinin sorgulandığını duyurdu.

Çin resmi medyasına göre; patlamalar, nakliye edilen patlayıcıların havaya uçmasıyla yaşandı.

PATLAMA ÜSTÜNE PATLAMA

Şinhua haber ajansı ilk patlamayı 30 saniye sonra ikincisinin izlediğini ve daha sonra başka patlamalar da yaşandığını bildirdi. Bölgede patlamanın ardından geniş çaplı elektrik kesintileri yaşandı.

Patlamaların yarattığı yer sarsıntısının Tiancin'in birkaç kilometre uzağında hissedildiği söyleniyor.

CNN'e konuşan Çin deprem merkezinden bir yetkili, ilk patlamanın 3 ton, ikincisinin 21 ton TNT infilakıyla eşdeğer olduğunu kaydetti.


(Limanda bulunan yüzlerce araba patlamanın etkisiyle kullanılmaz hale geldi.)

PATLAMA DÜN GECE MEYDANA GELDİ

Bölgede bir lojistik firmasına ait tehlikeli ve kimyasal maddelerin saklandığı depoda dün gece büyük bir patlama meydana gelmişti. Yerel basının görgü tanıklarına dayandırarak verdiği haberlerde, sarsıntının kilometrelerce öteden hissedildiği vurgulanmıştı.


Kaynak: haberler.com

Son Güncelleme: 13.08.2015 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90