banner102

Engelliler Gününde özel öğrencilere sürpriz ziyaret

Tüm dünyada 3 Aralık, “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlanıyor. Bu önemli gün nedeniyle ülkemizde de çeşitli etkinlikler yapılarak “Dünya Engelliler Günü” kutlanıyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Aralık 2022 Pazar 01:45
Engelliler Gününde özel öğrencilere sürpriz ziyaret

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Yakup Türköz Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Akyıldız ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamak, bu günün anlam ve önemine dikkat çekmek için engelli öğrencileri evlerinde ziyaret ederek öğrenci ve ailelerine sürpriz yaptılar.

İlk ziyaret Koç ailesine

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Yakup Türköz Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Akyıldız ilk olarak Yakup Türköz Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri Bakiye, Resul, Ümmet Koç’un evine sürpriz ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarette rahatsızlığı nedeniyle ziyarete katılamayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından verilen Trabzonspor forması ile çeşitli giyim eşyaları hediye edilerek özel günlerini kutladılar.

Gider ailesine pasta sürprizi

Günün ikinci ziyareti ise gider ailesinin kızı Yakup Türköz Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinden Serpil Gider’e oldu. Çat kapı ile gider ailesine misafir olan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Yakup Türköz Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Akyıldız Serpil’e yaş pasta getirerek pastanın mumlarını birlikte söndürerek, pastayı birlikte kestiler. Trabzonspor forması ve çeşitli hediye takdiminden duyduğu mutluluğu gizleyemeyen Serpil Gider, çok mutlu olduğunu belirterek teşekkür etti.

Kabahasanoğlu; Her zaman sizlerin yanınızdayız

Müdür Kabahasanoğlu ziyarette  yaptığı konuşmada; “Bugün buraya sizlerin özel gününüzü kutlamak,

her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu ifade etmek için bulunuyoruz. Engelli olmak kimsenin kendi tercihi ve isteği değildir. Bu manada hepimiz birer engelli adayıyız.  Onun için engellileri anlamalı, onların hayatını kolaylaştırmalıyız. Devletimiz sosyal devlet anlayışıyla son yılarda engelliler için büyük imkan ve destek sağlayarak ailelerin zorluklarında yanlarında oluyor. Şükürler olsun ki ülkemiz geldiği Tabi ki toplumun tüm kesimlerinin bu konuda daha bilinçli olması gerekiyor.  Hepsinden önemlisi onları anlamalı, onları sahiplenmeliyiz. Bu düşüncelerle tüm kardeşlerimizin özel gününü kutluyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90