banner102

Gaziler Günü Of’ta kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Of Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk’ün çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Pazar günü yapılmıştı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Eylül 2021 Pazartesi 20:13
Gaziler Günü Of’ta kutlandı

Resmi kutlama programı Of İmam Hatip Lisesinin hazırladığı programla icra edildi. Of İmam Hatip Lisesi konferans salonundaki program saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından ahirete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerin ruhu için Kuranı Kerim okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma tarih Öğretmeni Ahmet Türüt tarafından yapıldı.Program öğrencilerin günle ilgili şiir ve yazılarını okuması ile devam etti. Ardından günle ilgili hazırlanan slayt sunumu  yapıldı.

Programını sonunda  İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir konuşma yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; “Bizim inancımızda ve kültürümüzde şehitlik ve gazilik çok önemli bir yere sahiptir. Onun için ecdadımız asırlarca at üstünden inmedi, fetihlerden yeni fetihlere koştu. Bunu ona yaptıran ölürsem şehit, kalırsam gaziyim inancıdır. Milletimizde bu iman ve anlayış olduğu müddetçe Türk Milleti asla tutsak edilemeyecektir. Sizler öğrenci olarak  sabah evden çıkarken bugün en iyi şekilde öğrenci olacağım, başaracağım yarınki Büyük Türkiye’nin oluşmasında ben de katkı vereceğim diyorsanız inanın ki sizler de bu ruha sahipsiniz demektir. Ben sizlerde bu azim ve imanı görüyorum .15 Temmuzda milletimiz büyük cesaret göstererek şehit ve gaziler vererek  hainlere fırsat vermedi. Bundan sonra da vermeyecek inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle Gaziler Gününü kutluyor,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ahirete irtihal etmiş tüm gazi ve şehitlerimizirahmet ve saygıyla anıyorum.”dedi.

Gaziler Günü kutlama programına İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Bilgin okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.Program toplu fotoğraf çekimi ile sosa erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90