banner102

Gençlere yol verin YERLİ üretimleri görün!

Ülkemizde teknik liselerin kendi imkânları ile ürettiği yüzlerce, hatta binlerce projeler maalesef başlangıcı ile kalıyor. Oysa bu gençlere övgü yerine sonuna kadar destek verilirse yapamayacakları bir şey olmayacak.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Ağustos 2021 Pazartesi 15:53
Gençlere yol verin YERLİ üretimleri görün!

Her yıl birbirinden güzel projelere imza atan öğrencilerimiz, 8 ay gibi kısa sürede 120 kg ağırlığında elektrikli araç ürettiler.

Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 8 ayda yaptıkları 120 kilo ağırlığındaki elektrikli araç, tam şarjla 1 TL’ye 100 kilometre gidebiliyor. Teknofest elemelerini geçen öğrenciler, ürettikleri ”Simurg” isimli elektrikli araçlarıyla Teknofest’te derece için yarışacak.

2021 Teknofest Liseler Arası Elektrikli Araçlar yarışması için kolları sıvayan Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tüm zorluklara rağmen 8 ay gibi kısa bir sürede gece gündüz çalışarak elektrikli araç üretmeyi başardı. Yaptıkları hesaplamalara göre elektrikli araçlarının tam dolu şarjla 100 kilometre gidebileceğini, bunun karşılığında 1 TL’lik enerji harcayacağını söylediler.

7 kişilik bir öğrenci grubu ile yaptıkları ”Simurg” isimli araçla Teknofest eleme turlarını geçen öğrenciler, 31-Ağustos-5 Eylül arasında Teknofest Liseler Arası Elektrikli Araçlar yarışmasına katılacak.

SONRAKİ HEDEFLERİ BATARYA PAKETİ VE HUB MOTOR

Türkiye’de 40 lisenin katıldığı yarışmada ‘Simurg” takımı, araçlarının hafif olması ve daha fazla mesafe kat edebilme özelliğini avantaj olarak kullanacak. Araçlarına güvenen öğrencilerin sonraki hedefi ise tasarımları ve yapımı kendilerine ait batarya paketi ve hub motor yapmak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90