banner102

İl Müdürü Görmüş’ten yeni İngilizce programına tam destek

Ülkemizde İngilizce eğitimini kolaylaştırmak ve milli değerlerle içeriğini zenginleştirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı her yaş ve seviyedeki kullanıcılar için yerli ve milli bir İngilizce öğrenme programı geliştirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
06 Mayıs 2023 Cumartesi 06:03
İl Müdürü Görmüş’ten yeni İngilizce programına tam destek

Öğrenme süreçlerini daha kolay ve eğlenceli bir şekilde düzenlenen program için seçkin dil uzmanları tarafından tasarlanan "Diyalekt" adlı İngilizce dijital eğitim platformu için tanıtım faaliyetleri başladı. Platformun tanıtımı ilk olarak Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda yapıldı.

Türkiye genelinde 50 seçkin dil uzmanları tarafından geliştirilen "Diyalekt" ve "Diyalekt Kıds"İngilizce eğitim platformunun Trabzon Temsilcisi Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmenlerinden Fatma Gamze Derinkök oldu. Her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli hale getirmek, öğrenmeyi kolaylaştırmak üzere tasarlanmış web ve mobil tabanlı bir yabancı dil öğrenme platformunun tanıtımı için kendi görev yaptığı Of’tan başladı. İngilizce Öğretmeni Derinkök Of’ta ilk olarak  İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na programın içeriği hakkında bilgi verdi. Ardından Of’ta görevli İngilizce öğretmenlerine seminer vererek programın tanıtımını yaptı.

Diyalekt İngilizce programı Trabzon Temsilcisi Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmenlerinden Fatma Gamze Derinkök programı tanıtmak ve daha geniş kitlelere duyurması konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ile birlikteTrabzon İl Milli Eğitim Müdürü Evren Görmüş’ü ziyaret ederek programı tanıttı.

İngilizce Öğretmeni Fatma Gamze Derinkök ziyarette; “ Sayın Müdürüm vakit ayırıp programın tanıtımına imkanı verdiğiniz için öncelikli olarak sizlere teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaya koyduğu istek ve iradeyle yeni ve yerli bir İngilizce programı yazdık. “Diyalekt” adlı programımız 7’den 70’e herkes tarafından ücretsiz olarak kullanabilecek. Gerek EBA gerek e-devlet üzerinden vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş programın daha geniş alanlarda tanıtılması gerekiyor. Bunu önce İngilizce Öğretmenerimiz tanımalı, onlar okullarında öğretmen ve öğrencilerine tanıtırsa program daha geniş alanlara ulaşmış olacağına inanıyorum. Programın tanıtılması konusunda sizlerin yardımlarını bekliyoruz. Tekrar bize zaman ayırıp programımızı anlatma fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.”dedi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Evren Görmüş de ziyarette yaptığı konuşmada; “ Yabancı dil öğretimine bakanlığımız çok önem veriyor. Bu amaçla hazırlanan güzel aynı zamanda  yerli bir program yazılmasından büyük memnuniyet duydum. İlimizden de sizlerin sayesinde buna katkı verilmiş olması ayrıca memnuniyet vericidir. Sizlerin ve tüm ekibin emeğine sağlık. Biz de programın tanıtılması için elimizden gelen desteği ve çabayı göstereceğiz. Öğrencilerimizin ve halkımızın programı tanıması ve bu  imkanlardan azami derecede faydalanması için öğretmenlerimizi hızlı bir şekilde bilgilendireceğiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Ziyarete katılan Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da destekleri ve kabulleri için  İl Milli Eğitim Müdürü Görmüş’e teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90