banner102

İlim Sohbetinde her hafta bir konu bir konuk

Of’ta bir grup eğitimci kendilerini yenilemek, geliştirmek, fikir paylaşımında bulunmak için 2021 yılından beri her hafta çarşamba günü yatsı namazının ardından toplanıp fikir ve ruh dünyalarını zenginleştirecek çalışmalarda bulunuyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Kasım 2022 Cuma 22:12
İlim Sohbetinde her hafta bir konu bir konuk

Haftalık “İlim Sohbetleri” grubu olarak adlandırılan ve Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği binasında yapılan toplantılarda alanında uzman kişilerin farklı alanlarda ve konularda sunum yaptığı toplantılar sunum ve soru-cevap şeklinde düzenleniyor.

 “İlim Sohbetlerinin” bu haftaki konuğu ise Trabzon İl Müftülüğü Vaizlerinden Musa Öztürk oldu. “ Bir Eğitimci Olarak Hz Peygamber” konulu sohbette İl Vaizi Musa Öztürk özetle; “ Böylesine nezih bir ortamda ve dinleyici topluluğu ile bizleri buluşturan Rabbimize hamd ve şükrediyorum. Alemlere rahmet olarak gönderilen bizlere örnek ve önder olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (as) hiç şüphesiz ilahi terbiye ile yetiştirilmiş ümmetini de bu anlayışla eğitmeye çalışmıştır. Hz. Peygamber inandırıcı,  ümitlendirici, müjdeleyici bir peygamberdi. Olaylara yaklaşımında olumlu davranışları takdir etmesi, onları ödüllendirmesi, anlattığı konuya ilgi çekmek, karşısındakilerin dikkatini toplamak için soru sorarak konuşmaya başlaması onun insanları etkileyen özelliklerdendir.  Ayrıca bütün konuları birden anlatmaktan ziyade zamana yayarak, tedrici yol izlemesi, muhataplarının bir konuyu öğrenmeleri için örnekler vererek açıklaması, çocukları kabiliyetlerine göre yönlendirmesi üstün eğitim psikolojisine sahip olduğunu gösterir. Olaylara yaklaşımında; yanlış yapıldığında kişiyi değil davranışı eleştirmesi, kişinin seviyesine göre konuşması, sorunlara pratik çözümler getirmesi bugünkü çağdaş eğitimcilerin tavsiyesi arasında yer alıyor. Bunu Peygamberimiz ta 1400 yıl önce uygulamış. Onun hayatında her alanda herkese yol gösteren mesaj veren örneklerle doludur.” dedi.

Sohbetin ardından çay sohbetine geçilerek genel konular üzerinde karşılıklı soru cevap şeklinde program devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90