banner102

İmam Hatip öğrencilerinin tarih ve kültür gezisi

Of’ta eğitim gören İmam Hatipli öğrenciler 6 günlük tarih ve kültür gezisini tamamlayarak evlerine döndü.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Ocak 2023 Salı 13:49
İmam Hatip öğrencilerinin tarih ve kültür gezisi

Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği  (OFİMDER) Of Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu, Serince Şehit Fahrettin Yavuz İmam Hatip Ortaokullarında okuyan 42 öğrenciyi sosyal ve kültürel alanda gelişmelerine katkı sunmak, tarihi değerlere sahip çıkmak, milli ve manevi gelişimlerini desteklemek için öğrencileri tarih ve kültür gezisine gönderdi.

OFİMDER tarafından hazırlanan İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Tarihi Şehirlerimizi Geziyoruz, Üniversitelerimizi Tanıyoruz” proje kapsamında 42 öğrenci 2 öğretmen 1 proje koordinatörün yer aldığı; Bilecik, Söğüt, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul şehirlerinin yer aldığı tarih, kültür ve eğitim gezisi sorunsuz tamamlandı.

Of'tan dualarla uğurlandılar yola çıktılar Bilecik'te mola verdiler

"Tarihi Şehirlerimizi Geziyoruz, Üniversitelerimizi Tanıyoruz " projesinde gezi için uğurlama töreni düzenlendi.  Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu önündeki uğurlama törenine Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da katılarak öğrencilere kısa bir konuşma yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında ; " Çok anlamlı bir tarih yolculuğuna çıkıyorsunuz. Bu vatanı bize armağan eden ecdadımızın fedakârlığını, gayretini, ürettiği medeniyeti göreceksiniz. Bu geziden en iyi şekilde istifade edeceğinizi düşünüyorum. Rabbim yolunuzu açık etsin. Sağ salim gidip gelmeyi nasip etsin." dedi. Konuşmanın ardından Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Üyesi Mehmet Türkyılmaz duada bulundu. Duanın ardında öğrencileri taşıyan otobüs velilerin vedasıyla yola çıktı

Bilecik, Söğüt, Bursa'da yoğun gün yaşadılar

Gezide ilk durak Söğüt oldu. Sabah kahvaltısının ardından Kuyulu Mescit, Hamidiye Külliyesi, Ertuğrul Gazi ve silah arkadaşlarının türbesini ziyaret edilerek ruhlarına Kuranı Kerim okundu. Ertuğrul Gazi türbesinde saygı nöbet değişimi izlendi. Askerlerin nöbet değişimi öğrencilerin büyük ilgisini çekti ve askerlerle bol bol fotoğraf çekildi. Ardından Bilecik’e geçildi.  Bilecik'te Osmanlı Devletinin manevi kurucusu Şey Edebali ve ailesinin türbeleri ziyaret edilip, Osmanlı Padişahları Müzesi gezildi. Buradan Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’ya doğru hareket edilerek Bursa’ya geçildi. 1.Murat Camisi,  Osman Gazi, Orhan Gazi türbeleri ve tarihi mekânlar ziyaret edildi. Rehber eşliğinde Ulucami tanıtımı, akşam ve  yatsı namazı eda edilerek Bandırma’ya otele dinlenmeye geçildi.

Çanakkale’de ilkler yaşandı

Bandırma'dan kahvaltı sonrası Çanakkale’ye hareket edildi. Öğrenciler mutluluk ve gururla 1915 Çanakkale Köprüsünden geçip Çanakkale Savaşlarının yaşandığı cepheleri ziyaret ettiler. Şehitliklerde Kuranı Kerim okuyarak ruhları için dualar edildi. Ardından Kuzey Cephesi ve kahramanlığı ile tarihe adı kazanmış 57. Alay ziyaret edildi.  Alçıtepe Şehitliği, Savaş Müzesi ziyaret edildi. Öğle namazının ardından Güney Cephesi gezilerek tüm şehitler için Kuranı Kerim okunarak dualar edildi. Savaşların yaşandığı alanlar ve Çanakkale Şehitliklerin kalan kısımları gezilerek bol bol anılar için fotoğraflar çekildi. Akşam Edirne’ye doğru yola çıkıldı.

Serhat şehri Edirne’de bir gün

Edirne’de otelde alınan kahvaltı sonrası ilk ziyaret 2. Bayezid Külliyesi’ne oldu. Külliye’de şifahanede yapılan tedavi yöntemleri, eğitim ortamları ve cami ziyaret edildi. Üç Şerefeli Cami ve Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu ev ziyaretinin ardından Selimiye Camisi ziyaret edilerek öğlen namazı eda edildi. Çarşı ziyareti, şehir turunun ardından Oflu iş insanları; Edirne Belediyesi İl Meclis Üyesi Bütçe Komisyonu Üyesi Mimar Mehmet Çapoğlu, TÜİK Edirne görevlisi Faruk Şişoğlu, İnşaat Mühendisi Berkan Birkan, Mimar Okan Birkan, Müteahhit Hakan Birkan verdiği yemeğin ardından İstanbul’a doğru yola çıkıldı. İstanbul’da Sultangazi Belediyesi ziyaret edildi. OFİMDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci öğrencilerle yemek yiyip onlar sohbet etti. Başkan Birinci öğrencilere tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi.

İstanbul’da iki gün

İlk gününde öğrenciler İstanbul’da kaldıkları otelde aldıkları kahvaltı sonrası otobüsle Üsküdar’a geçti. Sahil gezisinin ardından Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Boğaz Turunda öğrenciler eşsiz boğaz güzelliğini yaşadı. Boğaz Turundan sonra Çamlıca Büyük Camisi ziyaret edilip öğlen namazı eda edildi. Oradan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine ziyaret gerçekleştirildi. Kitap Kafe’de kitap alınıp, çay içilip okul tanıtımı gerçekleştirildi. Üniversite ziyaretinin akabinde Üsküdar Belediyesi ziyaret edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer’in misafiri olan öğrencilere Başkan Yardımcısı Şanlıer yemek ikramında bulundu. Yemek sonrası Başkan Yardımcısı Şanlıer öğrencileri Belediye Meclis salonunda ağırladı. Öğrencilerle tanışıp, onlara belediye hizmetlerini anlatarak geleceğe dair tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere günün anısına hediye takdimi, İnovasyon Merkezi ziyareti belediye önünde fotoğraf çekimi ile Üsküdar Belediyesi programı sona erdi.  Aziz Mahmut Hüdai ziyareti akşam namazının eda edilmesi ile İstanbul gezisinin ilk günü tamamlandı. İstanbul'daki ikinci gün programı Eyüp Sultan Hazretlerinin türbesi ziyareti ile başladı. OFİMDER Mensubu ve TAKADEMİ Başkanı Hüseyin Ayaz’ın da eşlik ettiği ziyarette türbe civarında bulunan eserler ziyaret edildi. Ardından ihtişamın merkezi, uzun yıllar dünyanın yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı tam anlamıyla tanıtımı yapılarak ziyaret edildi. İstanbul’un fethinin sembolü Ayasofya Cami ziyaret edilerek öğlen namazı eda edildi. İstanbul'da bulunan Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Yönetimi Kurulu Üyeleri Sadettin Ayyıldız ve Muhammet Kapıcıoğlu’nun da katılımıyla Sultan Ahmet ziyareti gerçekleştirilerek, ÖNDER merkezinde öğlen yemeği yenildi. Şehir ziyaretine devam eden öğrenciler ziyaretin ardından eğitim, tarih, kültür gezisini otobüse binerek sağ, salim bir şekilde ailelerine kavuştu.

Başkan Terzioğlu, Desteklerimiz devam edecek

Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı M. Hakan Terzioğlu gezi ile ilgili olarak; “OFİMDER yönetimi olarak elimizden geldiğince öğrencilerimizin her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin akademik başarıları kadar sosyal ve kültürel gelişmelerini de istiyoruz. Bu amaçla imam hatipli öğrencilerimizi derneğimizin yaptığı proje ile büyük bir tarih kültür gezisine gönderdik. Bu konuda bizlere büyük destek veren başta İçişler Bakanımız Süleyman Soylu ’ya ve tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminat olan öğrencilerimizin bundan sonra da yanlarında olduğumuzu belirtiyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Koordinatör Keleş, Çok faydalı bir gezi oldu

Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Proje Koordinatörlüğünü yürüten proje Koordinatörü İzzet Keleş gezi ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Şükürler olsun ki Dernek olarak yaptığımız  "Tarihi Şehirlerimizi Geziyoruz, Üniversitelerimizi Tanıyoruz” projesi ile çok önemli bir tarih ve kültür gezisini kazasız, belasız, sağ ve salimen tamamladık.  Bizler OFİMDER olarak öğrencilerimiz için her anlamda faydalı olacak projeler geliştirip;  öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel, sportif alanlarda gelişmelerine katkı vermeye çalışıyoruz. Bu proje ile öğrencilerimiz tam anlamıyla tarih ve kültür ziyafeti yaşadı diyebiliriz. Projenin kabulündeki katkılarından dolayı Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanımız M. Hakan Terzioğlu'na, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, projemizin yapılmasında bizlere büyük kolaylıklar gösteren Of İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu'na, ziyarette uğradığımız ve bizlere ilgi alaka gösteren Söğüt Kaymakamı Ö.Faruk Tuncer’e, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım’a İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi Başkanı Zeki Alemdar’a, Edirne’deki Oflu İş insanları Edirne Belediyesi İl Meclis Üyesi Bütçe Komisyonu Üyesi Mimar Mehmet Çapoğlu, TÜİK Edirne görevlisi Faruk Şişoğlu, İnşaat Mühendisi Berkan Birkan, Mimar Okan Birkan, Müteahhit Hakan Birkan’a, Hayrabolu Kaymakamı Eyüp Fırat’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Özer’e, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci’ye, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer’e TAKADEMİ Başkanı Hüseyin Ayaz’a, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sadettin Ayyıldız, Muhammet Kapıcıoğlu’na gezimizde bizlere yardımcı olan değerli hocalarımız Mustafa Çapoğlu ve Ali Cerrah’a, öğrencilerimize, kaptanlarımıza ve eğitim kültür turumuzun en iyi şekilde geçmesi için büyük hassasiyet gösteren Nyle tur Acentesi sahibi Nihat Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin geleceklerine katkıda bulunmak için gelecekte daha güzel projeler yapma umuduyla herkese teşekkür ediyorum." diyerek düşüncelerini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90