banner102

Of’ta İstiklal Marşını Güzel okuma yarışmasının bu yıl 10.’su düzenlendi

İstiklal Marşının kabulü nedeniyle Of’ta geleneksel olarak yapılan “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma” yarışmasının bu yıl 10.'su düzenlenerek gelenek devam ettirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
08 Mart 2024 Cuma 23:02
Of’ta İstiklal Marşını Güzel okuma yarışmasının bu yıl 10.’su düzenlendi

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921 tarihinde kabulü münasebetiyle ülkemizde çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleniyor. Resmi kutlamaların yanında hafta ile ilgili çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Of’ta bu yıl da geleneksel olarak10. Düzenlenen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma” yarışması yapıldı. Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda ilkokul, ortaokul, lise kategorilerinde yapılan yarışmada öğrenciler kura sırasına göre sahneye çıkıp İstiklal Marşını ezbere okuyarak jüri karşısında yarışma heyecanı yaşadı.

Yarışma öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir açılış konuşması yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; "10 yıldan beri geleneksel olarak düzenlediğimiz İstiklal Marşımızı güzel okuma yarışmalarına okullarımızda yaklaşık 1500 öğrencimiz katılmıştır. Bugün burada ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinden birinci olan öğrencilerimizin İstiklal Marşını okumalarını izleyeceğiz. Bu vesile ile her tür ve kademede yarışmaya katılan ve İstiklal Marşımızın on kıtasını ezberleyen tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Bu yarışmalardan maksadımız geleceğin teminatı olan çocuklarımıza milli, manevi değerleri benimsetmek; vatan, millet şuuru kazandırmaktır. Çünkü İstiklal Marşı, tarihe gömülmek istenen şanlı bir milletin diriliş destanıdır. İstiklal Marşı’nı okurken marşın yazıldığı dönemi dikkate almak, o dönemi iliklerimize kadar hissetmek lazımdır. Aksi takdirde marşımız bir şiir olmaktan öteye gitmez. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921 tarihinde iki defa ayakta dinlendikten sonra millî marş olarak kabul edilen İstiklâl Marşı, milletimizin inanç destanıdır. Bu günün Asım’ı kendini gelişen ve ilerleyen bilgiyle yoğurarak, tembellikten ve korkaklıktan arındırarak ilmi ve fikri gelişmelere ayak uydurmalıdır. Bu ayak uydurma ise kendine dayatılan gelenek-görenek, kültür ve ahlak değerleriyle değil, kendi özünde olan imanla yoğrulmuş yaşam tarzı olarak görülmelidir. Bugünün Asımı diniyle, diliyle, kültürüyle, sanatıyla, düşüncesiyle, eğitimiyle, toplumun her yapısıyla dinamik bir bağ kurarak yol almalıdır.” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin değerlendirmesine göre İlkokul kategorisinde; Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulundan Hiranur Yıldırım 1. 28 Şubat İlkokulundan Feyza Tuncel 2. olurken İsmail Yıldırım İlkokulundan Gökçe Karaca 3.oldu.  Ortaokullarda ise serince Şehit Fahrettin Yavuz İmam Hatip Ortaokulundan Muhammet Sakçı 1. olurken Cumapazarı Ortaokulundan Aynur Akbaş 2.  Ali Yeşilyurt İmam Hatip OrtaokulundanAyşe  Beyza Keleş 3. oldu.  Liseliler arası İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında Şehit Nacmi Çakır Anadolu LisesindenSinan Bozbey 1. olurken Of Anadolu İmam Hatip Lisesinden Erva Koç 2. Olurken Şehit Ahmet Türkkan ÇPA Lisesinden Onurcan Zorlu ise 3. oldu.

İstiklal Marşı'nın Güzel Okuma Yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Hasan Tekke, okul müdürleri veli ve öğrenciler katıldı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri İstiklal Marşı'nın kabulü için düzenlenecek törende takdim edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90