banner102

Öğretmenler Günü Of’ta dolu dolu programlarla kutlandı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım Öğretmenler Günü Of’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
25 Kasım 2022 Cuma 05:33
Öğretmenler Günü Of’ta dolu dolu programlarla  kutlandı

Hasta ve emekli öğretmenler unutulmadı

 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında ilk olarak  hasta ve emekli öğretmenlere ziyaret gerçekleştirildi. Bir süre önce kalp ameliyatı olan ve evinde istirahat eden HMB Ulusoy MTA Lisesi Edebiyat Öğretmeni Murat Kalyon Of kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve okul Müdürlerinden görevli heyet tarafından evinde ziyaret edildi. Kaymakam Demirer ve beraberindekilerin ziyaretine teşekkür eden Edebiyat Öğretmeni Murat Kalyon öğrencilerine kavuşmanın heyecanı yaşadığını ifade etti. Kaymakam Demirer de geçmiş olsun dileklerinde bulunarak daha sağlıklı ve uzun ömürler temennisi ile Öğretmenler Gününü kutladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve okul Müdürlerinden görevli heyet Murat Kalyon’un ziyaretin ardından emekli Okul Müdürü Katip Er’i ziyaret etti. Ziyarette eğitim üzerinde sohbet edilerek eğitimde yaşanılan güzel anılar paylaşılarak Öğretmenler Gününü kutladı.

Vefat eden öğretmenlerin kabirleri ziyaret edildi

Of’ta çalışıp ahirete irtihal eden öğretmenler de unutulmayarak mezarlarında ziyaret edildi. Of İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Çapoğlu, Müdür Yardımcısı Adnan Karaismailoğlu, Of Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Ak tarafından oluşan heyet ahirete irtihal eden öğretmenlerin mezarlarını ziyaret ederek ruhları için Kuranı Kerim okuyarak, duada bulundular.

Öğretmenlerden Resim Sergisi

24 Kasım Öğretmenler Gününe özel olarak Of’ta görev yapan bir kısım Görsel Sanatlar Öğretmeni tarafından yapılan 24 eser için resim sergisi düzenlendi.  Yakup Türköz Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Akyıldız’ın koordinatörlüğünde düzenlenen resim sergisi için açılış töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü salonundaki serginin açılışına Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkan Vekili Oktay Ulusoy,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, daire amirleri okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı. Okul Müdürleri, öğretmenler katıldı. Sergideki eserleri ziyaret edenler beğenilerini ifade ederek emeği geçen ve tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Resmi Kutlama programı Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulundan

Resmi kutlama programı ilk olarak Of Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengini  sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu makamında tebrikleri kabul etti. Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda Mikdat Sarialioğlu tarafından düzenlenen resmi kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mesleğe yeni başlayan en genç öğretmen konuşması yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; “Bir Öğretmenler Gününü daha kutlamanın gurur ve mutluluğu içindeyiz. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanıdır. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, okuma ve yazma seferberliğini başlattığı bu tarihi günde tüm öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. 

Bir insanı yaşatmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir.

Bir öğrencinin her anlamda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Güzel ahlakı, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği, barışı ve bütün güzel şeyleri bir öğrencinin davranışlarına yansıtması yıllar süren bir çabanın sonucu iken; bu güzel davranışların, kazanılan bütün iyi huyların hepsinin bazen bir anda kaybolduğuna ve bütün emeklerin yerle bir olduğuna da şahit oluruz. Karşılaştığımız bu olumsuzluklar şüphesiz ki meslekî şevkimizi de kırmaktadır. Ancak sabır ve azim biz öğretmenlerin zorluklar karşısındaki en önemli gücüdür. Hiçbir başarı kolay elde edilmez. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermemeliyiz. Onlar bize milletimizin emanetleridirler. Her bir öğrencinin gelecekte değişik görev ve yetkilerde olacağını, değişik iş alanlarında çalışarak Türk milletine karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çalışacağını düşünürsek, gelecekteki izlerimizin bugünden atıldığını anlarız. Bu duygu ve düşüncelerle ilçemizdeki eğitim öğretim faaliyetlerine her zaman destek veren, Sayın Kaymakamımıza,  Sayın Belediye Başkanımıza, Sivil toplum kuruluşlarına, Okul Aile Birliği Başkan ve üyelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına ve halkımızla her türlü çalışmamızı paylaşmamızı sağlayan basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Başta terör saldırısı sonucu şehit olan öğretmenlerimiz Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın, Ayşenur Alkan ve  ahirete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anarken, emekli öğretmenlerimize sağlıklı,uzun ömürler diliyorum. Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.  " diyerek duygularını ifade etti.

Müdür Kabahasanoğlu'nun konuşmasının ardından Of Belediye Başkan Salim Salih Sarıalioğlu ve Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer bir selamlama konuşması yaparak eğitimin ve öğretmenin önemine dikkat çekerek Öğretmenler Gününü kutladılar.

Konuşmaların ardından adaylıkları kalkan öğretmenler yemin etti. Öğretmenlerin yeminlerinden sonra öğrenciler oratoryo, şarkı ve tiyatro gösterilerini sergiledi. Okul Müdürü Mehmet Balcan’ın teşekkür konuşması ve çekilen toplu fotoğraf ile resmi kutlama programı sona erdi. Resmi Kutlama programına Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'nun daire amirleri okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Vefat eden öğretmenler için hatim programı düzenlendi

Ülkemizin dört bir yanında milletin geleceği için canlarını feda eden eğitim neferlerinin ruhları için Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90