banner102

EFT’de Zaman Sınır Kalkıyor!

Merkez Bankası'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni para transferleri programı hayata geçecek. Artık EFT'ler 24 saat yapılabilecek. İşte detaylar...

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
12 Kasım 2020 Perşembe 14:43
EFT’de Zaman Sınır Kalkıyor!

EFT için saat 17 kuralı kaldırılıyor yeni sisteme göre 24 saat para transferi yapılabilecek.  Merkez Bankası, yeni bir ödeme sistemi için hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Bu kapsamda FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak isimlendirilen sistem ile vatandaşların farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini 7 gün 24 saat gerçekleştirmeleri planlanıyor. Pilot uygulamanın 18 Aralık 2020 tarihinden itibaren hayata geçmesi hedefleniyor.

İBAN OLMADAN ÖDEME YAPILABİLECEK

Yeni sistemle birlikte artık İban numarası olmadan, telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak 24 saat ödeme yapılabilecek. Söz konusu sistem sadece kişiden kişiye değil, ticari ödemelerde de kullanılacak.

ADRESLEME SİSTEMİ DE HAYATA GEÇECEK

Merkez Bankası Kolay Adresleme Sistemi'ni de vatandaşların kullanımına açılacağı duyuruldu. Yeni sistemde, banka müşterisi cep telefonunu, TC kimlik numarasını, pasaport numarasını ya da e-mail bilgilerini banka iban numarası ile bir defaya mahsus eşleştiriyor. FAST sistemiyle para gönderecek kişi de istediği bankadan telefon numarasına ya da eposta adresine para gönderebiliyor.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 12.11.2020 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90