banner102

Beş on sene önce Suriye meselesi ortaya çıktı. İdarecilerimiz ilk başlarda Suriye yönetimiyle içli dışlı iken durum o haldeydi ki sınırlar bile sembolik olarak kaldırılmıştır birden ne olduysa Suriye yönetimiyle kanlı bıçaklı hale geldik. Eskiden kardeş olan iki yönetim kanlı bıçaklı hale gelmişti. Yöneticilerimiz Emevi camiinde cuma namazı kılacaklarını bile söylüyorlardı.  Ne oldu Suriye batağa döndü. 

Suriyeden kayıtlı beş milyonun üzerinde ülkemize göçmen geldi. Kayıtlı diyorum kayıt dışı ise ne kadar olduğu bilinmiyor da ondan.

Bu insanlar yanı başlarında Kuveyt ve Birleşik Arap ülkesi olduğu halde ülkemizi tercih ettiler. Ülkemize geldilerde ne oldu ?! Olan hiçbir şey yok. Devletimiz ülke kaynaklarından büyük bir oranda onlarada pay ayırdı. Burada ben verilsin verilmesin tartışmasına girmeyeceğim. Elbette verilecek. Fakat durum o boyutlara ulaştı ki artık Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerinde savaş durduğu halde dönmek istemiyorlar.

Şimdide Afgan göçü sözkonusu. Afganlılar ülkesinden göç ederek ülkemize geldiler. Fakat burada bir sıkıntı var. Ben yayınlarda gördüğüm kadarıyla bu gelen Afganlılar savaş pozisyonunda yürüyorlar. Yanlarında kadınları ve çocukları yok. Bu nasıl bir göç?! Biri anladıysa bana söylesin?! Bu gelen Afganlılar ülkemin muhtelif şehirlerinde bazen kamuflajla bazen de bayrak açarak görünmeye başladılar. Bu nasıl bir göçmenliktir?! Bu insanlar ülkemde ne yapmaya çalışıyorlar?! Hatta durum o boyutlarda ki İran ülkelerinden gelen bu Afgan erkek göçmenleri kamyonlarla ülkemizin sınırına taşımaktadırlar.

Bu Afgan göçmenlerle ülkemin demografik yapısı değişmeye başladığını söylemek isterim. Suriyeli ve Afgan göçmen sayısı kayıtla halde herhal on milyonu bulacak. Bu ne demek ?! Bu insanlar ülke nüfusunun sekizde biri haline geldiler. Hatırı sayılır bir hal aldılar.

Artık bu göçmen sıkıntısını bir ensar anlayışıyla açıklamamız mümkün gözükmemektedir. Korkum odur ki yakın bir gelecekte başımızı hemde çok ağırtacaktır. Bu insanlar kim?! Bunların içerisinde ajanların cirit attığını düşünüyorum. 

Ne yapılmalı?! Düşüncem hiç vakit geçirmeden ülkelerine gönderilmelidir. Daha dayanacak gücümüz olduğunu düşünmüyorum. Ülkem güvenliğini tehlikeye atmamak için geldiği ülkelere geri göndermemiz lazım gelmektedir. Elin kefereleri onların yeraltı ve yerüstü kaynaklarını çalmakta bizede onların insanlarını ülkemize almamızı istemekteler. Bu nasıl bir ticarettir inanın bana anlamakta zorlanmaktayım.

Bu durum masum gözükmemektedir. Bu işin altında başka düşünceler var. İhaleyi bize yıkacaklar. Emperyaller bizleri hem ahlaken yıktıkları gibi hem de  demografik yapımızı da değiştirerek bizleri zor durumda bırakmayı düşünmekteler.

Ne yapılmalı diye bir soruya ancak şunu yazmak isterim ki bu göçmen gelen insanları ülkelerine gönderelim. Ancak bazı durumlarda istisna olsun. Mesela evlenenler, burada ticaret yapanlar ve gibi. göçmenler kalsınlar diğer avare dolanıp potansiyel sıkıntı olanlar ülke dışı yapılsınlar. Bu işsiz güçsüz göçmenler elin kefereleri tarafından çok kolay kaşınabileceğini  düşünmekteyim.

Ülkemin sınırları yol geçen hanı değildir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90