banner102

300 bin personelle salgın denetimi

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine 'Dinamik Denetim' genelgesi gönderildi. Genelgeye göre yarın 300 bin personelle denetim yapılacak.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Mart 2021 Salı 14:36
300 bin personelle salgın denetimi

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine "Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri" konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre, ülke genelinde yarın 300 bin denetim personelinin (tüm kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilen denetim personeli ile belediye/il özel idaresi denetim ekipleri ve oda denetim ekipleriyle birlikte) katılımıyla gün boyu sürecek yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyeti uygulanacak.

Haftalık tematik denetim uygulamasına 20 Mart 2021 Cuma gününden itibaren yeni bir haftalık program dahilinde devam edilecek.

20-26 Mart tarihleri arasında yapılacak tematik denetim planlamasında her gün yeme içme yerleri ile toplu taşıma araçları özellikle denetlenecek.

Yeme içme yerlerinin denetimlerinde, “oturma düzeni planının” hazırlanıp hazırlanmadığı ve müşterilerin rahatlıkla görebileceği yerlere asılıp asılmadığı ile HES kodu kontrolü yapılarak müşteri kabul edilmesi hususlarına uyulup uyulmadığına dikkat edilecek.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 16.03.2021 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90