banner102

Miraç Gecemiz Hayırlı Olsun

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandilini bu gece icra edeceğiz. Bu vesile ile Of’un Nabzı olarak tüm Of Halkımızın ve İslam aleminin miraç gecesini tebrik ediyoruz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Mart 2021 Çarşamba 17:27
Miraç Gecemiz Hayırlı Olsun

Bu gece Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin Allah Teâlâ‘nun büyük iltifatlarına mazhar olduğu bir Miraç kandilini daha ihya etmeye çalışacağız. Rabbimiz bu gece yapacağımız ibadetlerimizi kabul buyursun. İdrak edeceğimiz bu Miraç Kandilinin memleketimize, milletimize, bütün İslâm alemine maddi ve manevi hayırlara-bereketlere vesile olmasını Cenab-ı Hak‘tan diliyoruz.

Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir. Isra süresi 1. Ayet Özgür Kudüs'te buluşmak İsrâ (gece yürüyüşü)'mızı Aksa da birlikte kılmak duasıyla... Miraç Kandilimiz mübarek olsun...

Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah’ı anarlar. Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. “Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın, seni eksikliklerden uzak tutarız. Bizi ateş azabından koru” derler. (Al-i İmran suresi 191. Ayet Kerimesi)

(Allah Rasûlü) “Din nasihattır/samimiyettir” buyurdu. “Kime Yâ Rasûlallah?” diye sorduk. O da; “Allah'a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara” diye cevap verdi. (Müslim, İ mân,

Bu gecenin  adaletin, hukukun, adil düzenin, kısaca Hakka dayalı bir dünyanın kurulmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Son Güncelleme: 10.03.2021 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90