banner102

OFLU HOCADAN YÜZÜNCÜ YIL SERGİSİNE ELEŞTİRİ

Trabzon'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü kapsamında "Tarihi Süreçte Kadın Giyinişi-Trabzon" adlı açılan fotoğraf sergisine, Emekli İmam Yaşar Ayazoğlu, kahraman kadınların sergide yer almamasına tepki gösterdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Kasım 2023 Cumartesi 01:32
OFLU HOCADAN YÜZÜNCÜ YIL SERGİSİNE ELEŞTİRİ

50 Fotoğrafın yer aldığı, "Tarihi Süreçte Kadın Giyinişi-Trabzon" adlı sergide yer almayan fotoğraflar için tepki gösteren Yaşar Ayazoğlu, “Açılan bu sergide maalesef yer alması gereken asıl fotoğraflar yer almamıştır.” diyerek bu durumun kadim şehir Trabzon’a yakışmadığını söyledi.

Eşsiz kahraman Türk kadınlarının sergide yer almamasının ecdadımıza karşı büyük saygısızlık olduğunu ifade eden Emekli İmam Ayazoğlu, “Tarihe 93 Harbi olarak geçen Osmanlı Rus savaşında, Nene Hatun ile başlayan, Türk kadınlarının işgale izin vermeme azmi, milli mücadele döneminde doruk noktasına ulaştı. Nice kadın kahraman Kurtuluş Savaşı döneminde canı pahasına bir mücadele verdi.

Vatandaş olarak soruyum;

Bu kahraman elleri öpülesi mücahide kadınlarımıza, düzenlemiş olduğumuz serginizde neden ama neden yer vermediniz? Böylesi önemli bir günde bu kahramanlarımız nasıl unutulur? Açıkça bir anlam verebilmiş değilim.

Cumhuriyetin 100.yılı adına sergi yapıyorsunuz. İyi güzel de, elleri öpülesi kadın kahramanlarımıza da serginizde yer verseydiniz, Cumhuriyetimiz adına daha anlamlı olmazmıydı?

Bu vefasızlık kadim şehrimiz Trabzon’umuza hiç mi hiç yakışmadı. Belediye başkanımıza ve sergiyi düzenleyenleri yadırgadığımı üzüntüyle bildiririm.” dedi.

Ayazoğlu, “Şerife Bacı, Kurtuluş Savaşı'nın simge karakterlerindendir. İnebolu'dan Ankara'ya cephane taşırken, kış şartları sebebiyle 1921 yılında donarak şehit oldu. Cephaneler ıslanmasın diye çocuğunun üzerindeki battaniyeyi silahlara sarmasıyla hafızalara kazındı. İşte Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Cumhuriyetin eşsiz kahramanlıklarıyla kuran Türk kadınları” diyerek şu fotoğrafları paylaştı:

Şerife Bacı, Kurtuluş Savaşı'nın simge karakterlerindendir

Kurtuluş savaşımızın karakter isimlerinden şanlı ecdadımız

İşte Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Cumhuriyeti eşsiz kahramanlıklarıyla kuran Türk kadınları…

Nezahat Baysel

Son Güncelleme: 11.11.2023 05:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90