banner102

Sayacınız sökülecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2024 yılının ilk günüyle birlikte getirilen yeni uygulamaya göre, doğalgaz ve elektrik sayaçlarının değiştirilmesini öngörüyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Aralık 2023 Pazar 22:41
Sayacınız sökülecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği'ni Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sunulan doğal gaz sayaçlarının 2025 yılının sonuna kadar değiştirilmesine karar verildi. Yönetmeliğin 1 Ocak 2024'te yürürlüğe gireceği ifade edildi.

Yayımlanan yönetmelikle birlikte elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayeneleri ile bu muayenelerin kimler tarafından, nerelerde ve nasıl yapılacağı, aykırılık durumunda hangi idari yaptırımların uygulanacağına ilişkin usul ve esaslar da belirlendi.

İDARİ YAPTIRIM CEZASI UYGULANACAK

Yönetmelik, sayaçların muayenelerini ve bu süreçteki detayları belirleyerek, muayene şartlarını ve uygulanacak cezaları da içeriyor.

Bu şartlara uymayan abonelere idari yaptırım cezasının uygulanacağı belirtildi.

Muayene için başvurular, kullanıcıların kurduğu veya anlaştığı servislere yapılacak.

Elektrik, su ve gaz sayaçları, farklı kontrollerle periyodik muayenelerden şikayet muayenelerine kadar farklı aşamalardan geçecek. Bu işlemler Bakanlık il müdürlükleri tarafından ücretsiz yapılacak.

Ancak, muayene sırasında sayaçta tip onayı olmadığı veya onayı etkileyecek bir değişiklik tespit edilirse, muayene durdurulacak ve durum raporlanacak. Sayaçların servise getirilmesi ise kullanıcıların sorumluluğunda olacak.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 24.12.2023 22:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90