banner102

Sıfır araç altı ay satılamayacak!

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci, Ticaret Bakanlığı'nın otomobil alsatçılarına yönelik başlattığı çalışmayı duyurdu. Özpeynirci sıfır otomobilin altı ay içinde satılmasına ceza geleceğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
08 Ağustos 2022 Pazartesi 18:17
Sıfır araç altı ay satılamayacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Belli kilometre dolmadan veya belli süre geçmeden satış kısıtlaması getireceğiz” sözleriyle sinyalini vermişti. Otomobil fiyatlarındaki rekor yükseliş sonrasında Ticaret Bakanlığının üstünde yaptığı çalışma ortaya çıktı.

TİCARET BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci, Bakan Muş'un, yaptığı bu açıklamalar sonrasında Cumartesi günü Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği (OYDER) Başkanı Altuğ Erciş’i davet ederek, sektöre ilişkin genel bir görüşme yaptığını aktardı.

Erciş, sosyal medyada da paylaştığı bu görüşmeye ilişkin çok fazla ayrıntı vermedi ama bakanla yaklaşık 1.5 saat çok pozitif bir görüşme yaptıklarını belirtti. Bakanın dile getirdiği tüm iddialara cevap verdiklerini ve çoğunda kendilerini haklı bulduğunu kaydeden Erciş çok verimli bir görüşme olduğunu söylemekle yetindi.

SATIN ALINAN ARAÇ 6 AY GEÇMEDEN SATILAMAYACAK

Özpeynirci'nin haberine göre Erciş, yakın zamanda devreye girecek bir düzenleme olabileceği sinyalini verdi.

Edinilen bilgilere göre Ticaret Bakanlığı çok kısa süre içinde, otomobil piyasasında meydana gelen fırsatçılıklara karşı kısıtlama getirecek. Yani satın alınan araç 6 ay geçmeden veya 5 bin km dolmadan önce kimseye satılamayacak. Amaç piyasayı yükselten fırsatçıların ve yatırım amaçlı alanların önüne geçmek. Bakanlık bu kurala uymayanlara ise ciddi ceza kesmeye hazırlanıyor. Bu düzenlemenin kalıcı değil piyasalar normale dönene kadar geçici olacağı da söyleniyor.

Milli Gazete

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90