banner102

Zorunlu Eğitim 5 yaşına indi!

Milli ve manevi değerlere bağlı bir temel oluşturma gayretinde olan birçok aile 4 ile 6 yaş arasındaki çocuklarını dini kreşlere verirken, bu zorunlu eğitim ile bu eğitiminde önü kesilmiş oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Kasım 2019 Salı 16:59
Zorunlu Eğitim 5 yaşına indi!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre 2020 - 2021 eğitim öğretim yılında 5 yaşındaki çocuğa anaokulu zorunlu hale geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca hazırlanan 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı onaylanarak yayımlandı.

Resmi Gazete’nin 4 Kasım tarihli mükerrer sayısında yer alan programda eğitimde köklü değişiklikler yer aldı. Programa göre 5 yaşındakiler zorunlu eğitim kapsamına alındı. Ayrıca 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı'nda belediyelere erken çocukluk eğitim kurumları açması yönünde mevzuat çalışmaları tamamlanacağı duyuruldu.

Resmi Gazete'de yer alan karara göre erken çocukluk eğitiminde 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınacak, esnek zamanlı ve alternatif erken çocukluk eğitim modelleri oluşturulacak; bu amaçla ihtiyaç duyulan ilave derslikler yapılacak. Yeni uygulama, fırsat eşitliği temelinde, tüm kademelerde eğitime erişim sağlanması hedefiyle Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluğunda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Okul Öncesi Projesi kapsamında derslik ihtiyacı olan küçük yerleşim yerleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlerde maliyet etkin şekilde ana sınıfı yapılacak. İl, ilçe ve mahalle bazında derslik ihtiyacı belirlenerek yatırım planları oluşturulacak. Bu kapsamda alternatif modellerin giderleri için taşıma mevzuatında düzeltme çalışmaları yapılacak.

BELEDİYELER ERKEN EĞİTİM KURUMU AÇABİLECEK

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı'nda belediyelere erken çocukluk eğitim kurumları açması yönünde mevzuat çalışmaları tamamlanacağı duyuruldu.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 05.11.2019 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90