banner102

Nasipse bu önümüzde ki Perşembe günü bayram yapacağız. Bir dahaki Ramazan'a ya nasip. Belki onlarcamız bir daha ki Ramazan'a kavuşamayacağız. Bu fani dünyadan aslı vatanımıza göç edeceğiz.

Bu Ramazan ayı boyunca namazlarımızı kıldık oruçlarımızı tuttuk Kuranımızı okuduk zenginlerimiz zekatlarını fitrelerini ve fidyelerini verdiler. Allah kabul eylesin.

Fakat insanımız bir noktada hata yapmamalıdır. Şöyleki ibadet Ramazan ayı bitmesiyle bitmektedir. İslâm cumadan cumaya namaz ve Ramazan'dan Ramazan'a oruç tutmak değildir. İslâm bir hayat nizamıdır. İnsanı ve toplumu çepeçevre kuşatmıştır. Biz insanlar ergenliğimizden ölünceye kadar yaratılışımızın gayesi ibadettir. Evrenin yaratıcısı ve sahibi Allah'a karşı sorumluyuz. Bakınız Rabbimiz ne buyurmaktadır; Zariyat süresi 56 .ayet;" Muhakkak ki ben insanları ve cinleri bana iman etsinler ve ibadet etsinler diye yarattım.' Ayet açık yaratılış gayesi ibadettir.

Şimdi bir soru; İbadet nedir?

İbadet Kuranı bir kavramdır. Rabbimiz Hicir  süresi 99.ayette şöyle buyuruyor;"Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine İbadet et."Kendisinde üç mana vardır. Şimdi bunu sizinle paylaşmak isterim.

1- Allah'a karşı görevlerimiz. Namaz oruç kişi dinen zenginse zekât hac ve kurban.

2- Topluma karşı görevlerimiz. 

Anne babamiza iyi davranmamız. Onların ihtiyaçlarıyla ilgilenmek. 

Erkek hanımına iyi davranacak. Hanımının temel ihtiyaçlarını karşılayacak. Hanımda kocası ve çocuklarıyla güzel bir şekilde ilgilenecek. Hanımlarımız biz erkeklere Allah'ın emaneti olduğunu unutmayacağız.

Eğer Allah verirse çocuklarımızı ahlaklı yetiştireceğiz.

Akrabalık bağı koparilmayacak. 

Komşuluk ilişkileri kesilmeyecek.

Her türlü toplumsal hastalıktan yani zina kumar hırsızlık faiz ve insan öldürme gibi pisliklerden uzak duracağız.

İnsanlara iyilikte bulunacağız.

Devlet yöneticileri ve yanındakiler  şahsi menfaatlerini vatanın ve milletin menfaatlerinin önüne geçirmeyecek. Kur'an ve sünnet ölçeğinde kendi halkına ve diğer dinlere mensup vatandaşlarımıza adil  davranacak. Şu unutulmamalıdır ki dedelerimiz ve ninelerimiz Osmanlılar yeryüzünde bin yıl iktidarda kaldilarsa bunun sebebi devlet yöneticilerinin yönetimlerinde Kur'an'a ve sünnete tabi olmalarindandir. 

Önce ahlâk ve maneviyat deyip bilim üreteceğiz.

Müslümanlar Allah için birbirini sevecek ve aralarındaki basit meselelerden dolayı ortaya çıkabilecek sorunları Kur'an'a ve sünnete soracaklar.

3. Doğaya karşı görevlerimiz.

Hayvanlardan sorumluyuz. Onlara iyi davranacagiz.

Suyu israf etmeyeceğiz ve pisletmeyeceyiz.

Ağaçları kesmeyecegiz.

Hayat ; iman ve cihattır...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90