banner102

Hayrat Belediye Başkan Adayı Yıldız oldu!

2024 Yerel seçimler için adaylar tek tek açıklanıyor. Bu kapsamda Saadet Partisi Hayrat Belediye Başkan Adayı olarak Behram Yıldız’ı açıkladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Şubat 2024 Pazar 16:07
Hayrat Belediye Başkan Adayı Yıldız oldu!

2014 Yerel Seçimlerinde de aday gösterilen Behram Yıldız 10 yıl aradan sonra 2024 yerel seçimler için de Saadet Partisi’nden Hayrat Belediye Başkan Adayı olarak seçmenlerin karşısına çıkacak.

Yerel Seçimlere kısa bir zaman kala Trabzon ilinin küçük bir ilçesi olan Hayrat'ın Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Behram Yıldız Hayrat ve Hayratlılar için yapacaklarını şu şekilde anlattı;

34 yıllık bir ilçe olan Hayrat, geçen bu sürecin tamamı iktidar partilerinin belediye başkanlığında geçmiştir. Bu süre içerisinde yöremizin kangrene dönen bir gerçeği olan göç hızla nüfusu azaltmıştır. Hayrat merkezde kamuda görev yapan memurlar bile yeterli konut olmadığından Of ve Trabzon da ikamet ettiği bilinen bir gerçektir. Bütün bu gerçekler ışığında Milli Görüş’ün insan eksenli garson devlet anlayışı ile ilçe halkımızı kucaklayıp hizmet edeceğiz.

Geçmişte efsanevi belediyecilik hep halkla birlikte halkı kucaklayarak olmuştur. Hayrat ilçemizin muazzam insan gücü potansiyeli vardır. Hayırsever işadamlarımız, derneklerimiz, bürokratlarımız bizim ortaya koyacağımız projelere büyük bir ilgi duyacaklardır kanaatindeyim. Önceliği ilçe merkezinde imar ve iskana verdik. Kent merkezinin yaşam kalitesini yükseltici, çevre köy ve mahallelerin acil,sosyal ve kültürel ihtiyacını karşılayan projelere ayırdık. Çevre kirliliği sorunu çok önemli önceliklerimizdendir. Organik tarımı teşvik eden bir açıdan tarımsal kesimi örgütlenerek kırsal kalkınma fonlarından yararlandırmak istiyoruz. Ayrıca bölgemizde yayla turizmini canlandırmak için turizmi teşvik eden projelerimiz vardır. Bu yönde önceliği ilçemiz esnafına vererek müteşebbisler teşvik edilecektir.

İlçemizle ilgili tüm kararları halkımızla birlikte alacağız. Bu yönde öncelikle oluşturacağımız kent konseyi içinde derneklerimiz,hayırsever işadamlarımız, bürokratlarımız ile liyakat sahibi bölge insanları olacaktır. Bağımsız bir şekilde çalışması sağlanacak bu konseyin onay verdiği projeler uygulamaya konulacaktır. Kısa, orta ve uzun vadeli hedefler konularak hazırlanacak bu projelerden en önemlileri şunlardır;

YAYLA TURİZMİ PROJESİ :

İlçemize bağlı Ancumah, Cunus, Büyükharman, Halnut, Dağönü gibi eşsiz doğal güzellikleri olan yaylalarımız mevcut olmasına rağmen yolların bozuk olması nedeniyle turizme kazandırılamamaktadır. Büyükşehir belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışılarak bu yolların reabilitasyonu sağlanacaktır. Bu güzellikler kent konseyinde yer alan derneklerimiz, işadamlarımız ve bürokratlarımızın desteği ile etkin bir tanıtım kampanyası yapılarak bölge turizmi teşvik edilecektir. Bu yol güzergahında ve yaylalarımızda bölge esnafı önceliği alacak şekilde turistik tesislerin yapımı teşvik edilecektir.

GENÇLİK PROJESİ:

İçerisinde sportif faaliyetler yapılabilecek tesisler olan, düğün, konferans salonu ve iş merkezi ile ailece dinlenme yerleri olan bu proje ilçe merkezine olan ilgiyi arttıracaktır.

KIRSAL KALKINMA PROJESİ :

Büyükşehir yasası gereği ilçe belediyelerin yetkisi dahilinde olan tarım kesimini örgütlenmesi bana heyecan veren bir projedir. Tek geçim kaynağı haline gelen çay tarımı kaçak çay ve diğer olumsuz koşullardan neredeyse maliyetleri zor karşılamaktadır. Çaykur tarafından kısmi desteklenen organik üretim alanları belediyemiz tarafından teşvik edilecektir. Bunun yanı sıra küçük ölçekli imalata yönelik işletmeler kırsal kalkınma fonları kanalize edilerek belediyemiz öncülüğünde kurulacaktır. Bunun yanı sıra üzümsü bitkiler üretimi pazarlama sorunu yüzünden ilgi çekmemektedir. Bu konuda soğuk hava deposundan pazarlamasına kadar belediyemiz müteşebbis çiftçilerimize öncülük edecektir. Kurak geçen yaz aylarında sulama işleminin sağlıklı yapılması için derelerimizdeki atık suyun köy merkezlerine sağlıklı gitmesi için gerekli önlemler alınacaktır. Genel olarak geleceğimiz için çok büyük önem arz eden organik tarımın her alanda teşviki için orta ve uzun vadeli önlemler alınacaktır.

CAMİ VE MEDRESELERİN BAKIMI:

Halkımızın kendi emek ve işgücü ile meydana getirdiği cami ve medrese gibi eserlerin bakım ve onarımı belediyemiz tarafından ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Oluşacak kent konseyinin öngördüğü diğer projelerde belediyemiz tarafından desteklenecektir.

Hazırladığımız projeler 1994 yılında milli görüş belediyeciliğinde başarı ile uygulanan mahalli idarelerde yerel kalkınma projeleridir. Özellikle yayla turizmi projesi, tarım bakanlığı kırsal kalkınma fonları ile küçük ölçekli çay imalathaneleri kurarak pazarlamaya kadar bu faaliyetlerin belediyeler tarafından organize edilmesi ile dere yatağında beton ve mıcır santralinin kurulması projeleri heyecan uyandırmaktadır. Yine gençlik projesi adı altındaki projemiz ile hayrat merkezi cazibe merkezi haline gelecektir. Yayla turizmi projesi uzun vadeli bir proje olup, birinci ayağında yayla yollarının ıslahı çalışmaları yapılacaktır. İkinci aşamada etkin tanıtım ve reklam ile bu eşsiz doğal güzelliklerle dolu yaylalarımız tanıtılacak ve turizme kazandırılacaktır. Bütün bunlara paralel olarak önceliği köy esnafının alacağı müteşebbis girişimciler belediyemiz tarafından teşvik edilecektir. Bölgemizde göçü tersine çevirecek en önemli projemiz kırsal tarım kesiminin belediyeler tarafından örgütlenmesidir. Tek geçim kaynağımız olan çayımızın imalatından pazarlamasına kadar aşamalarında üreticilerimiz söz sahibi olacaklardır. Kendi bölgelerinde iş sahibi olacaklar ve kazanacaklardır.

Saadet Partisi Hayrat Belediye Başkan Adayı

Behram Yıldız kimdir?

1953 yılında Trabzon'un Hayrat İlçesi Yarlı köyünde doğdu. İlkokulu Yarlı köyünde okuduktan sonra ortaokul ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı. Yıldız, Çalışma Bakanlığı bünyesinde Samsun ve Diyarbakır'da görev yaptı. Bu görevlerinden sonra Çaykur Hayrat Fabrikasında göreve başladı. 2003 yılında Çaykur'dan emekli olan Yıldız, Özçay Tarım Kooperatifinde 2012 yılına kadar Denetleme Başkanlığı yaptı. Şuanda Türkiye Tarım Kooperatifleri Birliği Doğu Karadeniz Bölge Temsilciliği görevini yürütmektedir.

Yıldız evli ve 6 çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 11.02.2024 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90