banner102

Hayrat'ta vatandaşlardan HES tepkisi!

Trabzon'un Hayrat ilçesinde yapılmak istenen HES projesine mahalle sakinleri tepki gösterildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Kasım 2023 Cumartesi 04:29

Elektrik üretimi için kurulan, ancak doğaya da hizmeti kadar zarar veren HES’lere tepkiler her yerde olduğu gibi Trabzon’un Hayrat İlçesinde de üst seviyede oldu.

Hayrat Belediyesi’nin izin vermediği, Dernekpazarı Belediyesi’nin izin verdiği Hayrat ilçesi Baltacı Deresi üzerine özel bir şirket tarafından yapılmak istenen HES projesine Hayrat Belediye Başkanı ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, HES’lere karşı olmadıklarını, hizmet adına doğaya zarar verdiğini ifade ederek bu konuda gerekli bilgilendirmenin Belediyeye yapılmadığını söyledi.

Yapılan HES’lerin İklim değişikliğine sebep olduğunu söyleyen vatandaşlar, aynı dere üzerinden birden fazla yapılan HES’lerden dolayı mevsimlerde değişiklik yaşandığını ve geçmişte yağan karların yağmadığını ifade ederek, yörenin en önemli geçim kaynağı olan çay mahsulünün dahi istenildiği şekilde alınamadığını iddia ettiler.

Son Güncelleme: 18.11.2023 04:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90