banner102

Yaz ayı geldiğinde ülkem geneli güzellikler artıyor. Akdeniz sahilleri Avrupalı turistler karadeniz sahillerinde Arap turistlerle dolup taşıyor. Esnafımızın yüzü gülüyor. Otelinden yemek yerleri dolup taşıyor.

Fakat son birkaç yıldan beri anlamadığım bir şekilde ülkem geneli bir Arap düşmanlığı yapılmaktadır. Araplardan rahatsız olanlar geri dönsünler diyorlar ama sanki para bırakmıyorlar. Arapların bıraktığı paralar esnafın birkaç yılda alacağı parayı araplar bir ayda bırakmaktadır. Daha ne isterler bir türlü anlamıyorum. İşin içerisinde birazda kafatasçılık yatmakta.

Niye? Çünkü İngilizi geldiğinde rahatsız olmuyorlar da Amerikalısı geldiğinde rahasız olmuyorlarda ne hikmetse Arap geldiğinde bir rahatsızlık.

İşin birde farklı bir boyutu var. Arapların giyim kuşamı  diğer ülkelerden gelen turistlerin giyim kuşamına göre daha olumlu. Diğer ülkelerden gelenler anadan üryan geldikleri halde Araplar kendilerini siyaha örtmektedir. Öyle bozucu bir yönleri yok. Kaldı ki onlarla aynı coğrafyada yaşadığımız unutulmamalıdır. Onlara kız verdik aldık vs.

Aslına bakarsanız bizlerin açısından da önemli bir sorun var. Şöyle ki bizlerin esnafı tabi bazıları tarafından yapılmaktadır Araplarda para var öyle ise bir liralık bir şeyi elli liraya satarım anlayışı hakim durumda. Sanki Araplar bunu anlamıyorlar. Bizimkiler rezil oluyorlarda farkında değiller.

Bakınız birkaç gün önce bir Arap kardeşimizle yapılan bir sohbeti okumak fırsatı buldum. Adam o kadar dertli ki anlatamam sizlere. Türk kardeşlerimiz göz göre göre bizleri aldatıyor diyordu sohbetinde. Ne acı değil mi?!

Korkum odur ki nasıl ki Ruslar bir dönem ülkemde çok revaçtaydı ticaret yapardık ne oldu onları akıl tutulması bir şekilde aldattığımızdan adamlar ülkemden bir daha geri gelmemek üzere kaçtılar. Bizlerin insanı altın yumurtlayan tavuğu bir çırpıda kesmiş oldu. Şimdi de aynı şey olmasından korkmaktayım. Esnafımız bir türlü doymuyor.

Bir emlakçı kardeşimizle konut satışları üzerinde sohbet ederken bana Nizamettin Hocam Araplar aldıkları daireleri satmaya geldiğinde dairelerini satacakları miktarı öğrendiklerinde çoğunun dairenin çok üzerinde bir fıyatla kendilerine dairelerin satıldığını öğrendiklerinde şoke olduklarını söylüyor. Çünkü emlakçılar Arapların ellerinde ki dairelerin satış fiyatı alış fiyatının çok altında olduğunu öğrenmiş oluyorlardı. Bundan dolayı kendilerinin aldatıldığını öğrendiklerinde biz Türklere içten içe küstüklerini söylüyorlardı.

Burada Arap düşmanlığı yapacağımıza birazda ellerimizi başımıza alıp biz ne yapıyoruz dememiz lazım değil mi?! Hiç haram helal demeden para kazanmak arzusuyla insan inancına helal getirir mi?! Böyle giderse yakında Arap kardeşlerimiz bir daha gelmemek üzere ülkemizi terkedecek. Hatta konuşulanlardan öğrendiğimize göre Araplar yavaş yavaş başka bölgelere kaçmaya başladığı konuşulmaktadır.

Sarp sınır kapısı açıldığında binlerce doğu bloku ülkelerinden insan girişi oldu. Ama sonuç ne oldu?! Bu ülkelerden gelen kadınların çoğu seks işçisi olarak kullanıldı ticarettede adamlar kandırılma yoluna gidildi. Ondan dolayı adamlar ülkemizi terketti. Aynı şey Araplara da yapılmaya çalışılmaktadır. Bizim insanımız bir türlü helal kazanmasını bilmemeyi baş tacı etmiş durumdadır. Bundan dolayı örnek olamamaktayız.

Araplar kusursuz demiyorum. Tabi ki onlarda insan ve doğal olarak onlarda hata yapacaklar. Ama bu onları istemememezi ve onları aldatmamızı haklı yapacak değildir.

Müslüman misafirperverdir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90