banner102

Bir bayramı daha eda ettik. Allah kabul eylesin. Bu bayramda da mezarları ziyaret ettik, yaşayan gidebildiğimiz akrabalarımızı ziyaret ettik gidemediğimiz akrabalarımıza ise telefonla arayarak bayramlarını tebrik ettik.

Bu makalemi yazmama sebep olan bir olay oldu. Mezarlık ziyaretinde ölülerime yasin okurken yanıma akrabalarımdan biri gelip telefondan akrabalarına yasin açıp dinlemeye başladı. Tuhafıma gitti. Bir evlat anne babasının ruhuna yasin okuyup gönderemiyordu. Büyük bir eksiklik.

Kur'an hem lafzan hem de manan öğrenilmesi farz olan bir kitaptır. Kuranın lafzını öğrenmek çok büyük bir ibadettir. Bakınız peygamberimiz bir güzel sözlerinde ne buyurmaktadır; " Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir." Bundan dolayı anne babalar olarak bizlerin en büyük vazifelerimiz arasında çocuklarımıza Kuran okumasını öğretmek gelmektedir.

Anne babalar mutlaka Kuran okumasını öğrenmeleri lazım gelmektedir. Çünkü çocuklarına öğretmeleri kendilerinin üzerine farzdır. Eğer bilmiyorlarsa çocuklarını mutlaka camilere ve Kuran kurslarına göndererek Kuran öğrenmeleri için çaba sarf etmelidirler. 

Görebildiğim kadarıyla günümüzde anne babalar çocuklarını sadece dünyaya göre hazırlamaktalar. Çocukları okusunlar bir yere gelsinler mal mülk sahibi olsunlar diye bütün enerjilerini harcamaktalar. 

Doğrudur çocuklarımız okuyup bir yere geliyorlar da sonuç ne oluyor ben cevap vereyim anne babalar çocuklar iş güç sahibi olup evlendiklerinden sonra yaptıkları ilk iş anne babaları huzur evlerine atmak oluyor. Günümüzde huzur evlerinde yatan insanların hemen hemen hepsinin okumuş malları mülkleri olan çocukları tarafından buralara atıldıkları ortaya çıkmış durumdadır.

Sebep anne babalar çocuklarını sadece bu hayata göre yetiştirmekteler. Sorun tamamen bu sebepten dolayı ortaya çıkmakta.

Huzurevlerinde kalan bir annemizin bir mektubu elime geçti de ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Kadıncağız bakınız nereden sıkıntı çekmekte." Bundan sonra bu iki metre kare alanda ölünceye kadar sevgisiz torunlarımı görmeden yaşayıp gideceğim. Bir daha yumurta kıramayacağım omlet yapamayacağım..."

Tüm bunların asıl sebebi anne babalar olarak bizler çocuklarımızı dünyaya hazırlamamız gelmekte. Çocuklar ahireti akıllarına bile getirmemektedir. Bir çocuğun hayatında ahiret olmadığından dolayı her türlü yanlış işi yapmakta bir beis görmemekteler.

Kurana iman hem lafzı hem de manan olmakta. Şu unutulmamalıdır ki Kuran bir insanın hayatında yoksa o insandan her türlü yanlış ortaya çıkması kaçınılmazdır. Kuran bir hayat nizamıdır. İnsanın dünya ve ahiret mutluluğu için gönderilmiştir. Kuranda insan dünya ve ahiret mutluluğu için gerekli her emri bulabilir. Kuranda anne baba hakkı var, Kuranda bilim var , Kuranda emri bil maruf nehyi anil münker var vb. gibi... insanın mutluluğu için her türlü emir ve yasak vardır.

Tüm bunlardan dolayı anne babalar olarak çocuklarımıza Kuranı öğretmemiz lazım gelmekte.

Kuran ve Peygamberimiz hayatımızın bir rengi olması mutlak gereklidir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90