banner102

               Televizyonların kadın kuşağına baktım bu aralar. Evden kaçan kadınlar, tecavüze uğrayan çocuklar. Sanki sanırsınız dinsiz bir toplumda yaşıyoruz. Baba-çocuk ilişkisi tespiti adına DNA yaparlar yüzde doksan dokuzunun babası babaları değildir. Çocuklar daha çok küçük yaşlarda tecavüze uğrayarak hamile bırakılır ve çocuk yuvalarına bırakılan masum yavrular.

              Belki bunlar daha öncede vardı da basın bu kadar yaygın olmadığından bizler bilemiyorduk. Bugün her şey gözümüzün önünde. Toplum büyük bir bozulma yaşıyor.

             Bugün sizlerle çocuklarda mahremiyet eğitimini konuşmak isterim. Çocuklarımızı korumak adına başlarına bir bela gelmesin onları daha o bakıma muhtaç zamanlarında bir mağduriyet yaşamadan büyüsünler  diye annelerine seslenmek isterim.

            Yazıma başlamadan önce bu konunun hassas olduğunu hatırlatarak konuma başlamak isterim. Bu yazıyı izlediğim iki belgeselden  ve bir çizgi filimden hareketle bugün köşeme taşımayı arzu ettim. Bu belgesellerden biri hayat kadınları üzerine bir diğeri de traverstiler hakkındaydı. Bu belgeselleri ağlayarak izlediğimi yazmadan da geçemeyeceğim. Ayrıca konuyla ilgili bir Hindistan yapımı olan seminer döneminde Öğretmenlere izletilen bir çizgi filim vardı. Bu filimde komşusuna emanet bırakılan bir kızımız komşusunun beyi tarafından istismara uğrar. Kızımız kendi iç dünyasında bu iğrençliği saklarken Öğretmeni çocuğun davranışlarından şüphelenip kendisiyle konuşmasından sonra ortaya çıkartılır ve sonuçta konu polise nakledilir ve suçlu yakalanıp cezalandırılır.  

          Bu belgesellerin kahramanları bir şekilde çocukken aile içerisinde yakın akrabaları tarafından tecavüze uğramışlar. Kimini amcası iğfal etmiş kimini eniştesi kimini yakın komşusu vb. gibi yakınlardan cinsel istismara maruz kalmışlar. Kimselere anlatamamışlar. Ölümle tehdit edilmişler. Sonuçta da kızlarımız hayat kadınlığına başlamışlar erkek çocuklarımızda bu iğrençlikten sonra fıtratlarında ki bozulmalarından dolayı kendilerini başka yol bulamadıklarından bu yolda bulmuşlar.

           Mahremiyet eğitimi.

Bu konuda annelerimiz mutlaka eğitilmeleri lazım gelmektedir. Annelerimiz kız veya erkek evlatlarını kesinlikle o bakıma muhtaç oldukları zaman da yakın veya uzakta olsa bir erkekle baş başa bırakmaması çocuklarının  güvenliği açısından çok önemlidir. Yukarıda yazdım istismar edilen çocuklar genellikle yakın akrabaları tarafından istismar edilmektedir.

           Çocuklarına kendilerine birinin dokunduğu anda annelerine söylenmesi lazım geldiği kavratılması lazım gelmektedir. Bu yolla bir nebzecik olsun belki çocuklarımızı korumuş olabiliriz.

         Anne ve babalar çocuklarının yanlarında giyim ve kuşamlarına dikkat etmeleri lazım gelmektedir.

           Çocuklarının giyim ve kuşamında bedenlerini  ortaya koyacak şekilde giyinmelerinin önüne geçilmesi lazım gelmektedir.

            Çocuklar kız erkek altı yedi yaşlarından itibaren yatakları ayırılması lazım gelmektedir.

            İstismar durumunda derhal polisimize 155 nolu telefon ve jandarmamıza 156 nolu telefon haber verilmesi çok önemlidir. Kısaca alıntıladığım bu bilgiler doğrultusunda  belki çocuklarımızı korumuş olabiliriz. Aksi durumlarda çocuklarımız elimizden çıkıp gidebilir.

                 Açık yazmak isterim. Eğer bu gidiş devam ederse yakın bir gelecekte nesillerimiz büyük bir sıkıntı içerisinde kalacaktır. Çözüm Kurana ve sünnete bakmamız lazım geldiğini unutmamamız lazım gelmektedir. Yöneticilerimiz vakit geçirmeden bu sıkıntılı konuda bir şeyler yapması gerekmektedir. Aksi durumlarda daha çok bu masum çocukların göz yaşlarında boğulacağız.

             Hamdolsun Allah’a ki kadir gecesi ve ramazan bayramına yaklaştık. Önümüzde ki hafta cumartesini pazara bağlayan gece kadir gecesi.  Bu gece Rabbimizden  affımızı  isteyelim. Elimizden geldiğince kaza namazları kılalım. Kuran okuyup hem kendimize hem aile fertlerimize hem de ölmüşlerimizin affı için dua edelim. Bolca sadaka verelim. Bolca Peygamberimize salavat getirelim.

             Nasipse İnşaallah önümüzdeki hafta Perşembe günü bayrama kavuşacağız. Biliyorum birkaç seneden beri bu korona illetinden dolayı ramazanlarımız bir değişik.  Bayrama kavuşursak yaşayan aile büyüklerimizle en azından gidemesek bile telefonla bayramlaşarak bayramların ruhunu hissetmeye ve çocuklarımıza hissettirmeye çalışalım.

                 Kadir gecenizi ve ramazan bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ederim. Hayırlı bayramlar…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90