banner102

ALİMLER ŞEHRİ OF’UMUZA YENİ İMAJ MI

İstanbul’dan sonra en çok dini tedrisatın yapıldığı yer Kadım şehrimiz olan Of’ta yapılmaktadır.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Aralık 2023 Perşembe 16:56
ALİMLER ŞEHRİ OF’UMUZA YENİ İMAJ MI

Takdir edersiniz ki her yöre kendisine has bir takım vasıflarla öne çıkar.
Kadım şehrimiz Of’unda öne çıkan vasfı, milli , manevi ve dini değerlerine bağlı kimliğiyle öne çıkmasıdır; Bundanda hepimiz iftihar ederiz.
Şimdi soruyorum bu güzide şehrimize Of’a yeni imaj değişikliğimi yapılmak isteniyor ?

Of’ta yapılan yeni cadde ve meydan düzenlemesi çalışmalarını üstlenen firmanın ve TOKİ nın Of için tasarladığı tanıtım afişlerine baktınız mı ? Of için düşünülen imaj değişikliği bu mu? Lütfen afişlere iyi bakın Of’un imajı bu mu ?

Bu Ne Duyarsızlık Böyle
Hangi saikle bu afişler Of’un meydanında asıldı doğrusu anlamak gayrı Kabil

Of’un İslami kimliğiyle bağdaşmayan bu afişleri tasarlayan yapımcı fırmaları ve bu afişlerin Of’ta asılmasına müsade eden Oflu yetkilileri anlamakta zorluk çektiğimi, bir Din görevlisi olarak yadırgadığımı belirtmek isterim 

Yık 2009 Din görevlisi olarak hacdayım;
Haçılarımla öğlen yemeği için yemekhaneye girdiğimde karşı masaya selam verdim ,masadan bizi tanıyan bir hacimiz ; Yaşar hocam hacda olduğunuzu duydum fakat karşılaşmadık bizimle buyurmazmısın deyince hacılarımdan müsade alarak onlarla oturdum.
Selam ve tanışma faslından sonra tanımadığım bir hacı siz Trabzon Oflumusunuz dedi ,
Evet dedim Trabzon Of ,
Öyleyse kalk bir musafaha yapalım dedi,yapalim dedim kalktık karşıliklı musafaha yaptık oturduk hayırdır hacım sebebi hikmeti  ;dedi sizin oralar Trabzon Of oralar başka dedi
Nasıl yanı coğrafi olarak mı,
Coğrafi olarakta güzel ,asıl güzel ve önemli olan İslami kimliğiniz vede dedi Trabzon ve yöresi olarak Vatan hainlerinin yüz bulamadığı, barınamadığı yerlerin başında geliyorsunuz dedi;
Hemşehrim Hüsnü teveccühünüze teşekkür ederim önere ettiniz,
Siz nerelisiniz Malatyalıyım dedi ,O zaman kalk bir daha sarılalım Malatya’da iyidir evvel Allah dedim güzel bir sohbet oldu hep bizim buraların İslamı kimliğine vurgu yapıldı.
Evet bizi biz yapan Milli ,manevi ,dini değerlerimizle bağdaşmayan her hangi bir oluşuma müsade etmemeliyiz

Türkiye genelinde İslamı kimliğiyle kendisine yer edinmiş Makarrı ulema şehri olan Ofumuza yakışmayan bu afişlerin yetkililerce biran önce değiştirilmesini yetkililerin dikkatline sunarım.
Bu durumu tasvip etmediğimi ve yadırgadığımı kamu oyuyla paylaşmak istedim;
Saygılarımla

Son Güncelleme: 21.12.2023 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90