banner102

İslam'ın güven altına aldığı beş esas vardır. Bunlar; Can, akıl,nesil,mal ve din. Bugün sizlerle mal emniyetini konuşmak isterim. Şöyleki ülkem geneli yaşanan vurgunlar bu yazıyı yazmamı gerekli kıldı.

Önce yaşanan vurgunlardan ikisini sizlerle paylaşmak istiyorum. İlki çiftlik bank vurgunu, diğeriyse bitkoin vurgunu. Diğer yüzlerce vurgunu yazmaya gerek yok.

Bu iki sahtekar insanımızın milyarlarca dolarlık yatırımını çalıp yurtdışına kaçtılar. Elde var sıfır. Milli servetimiz elimizin altından kayıp gitmekte.

Bu sahtekarlıklar yasal boşluklardan ve artniyetli idarecilerinden  yararlanılarak yapılmaktadır. Ondan olacak yasalarimizin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Şöyleki yasalarimiz tamamıyla Avrupa kökenlidir. Kendimizden birşey yok.

Adamlar ellerini kollarını sallayarak dolandirip hiçbir şey yokmuş gibi ülke dışına gidiyorlar. Olan insanımıza oluyor.

Öncelikle İslam'da mal kıymetlidir. Devlet insanının mal güvenliğini sağlamak zorundadır. İnsan helalinden çalışmalıdır. Kazançta helal şarttır. Bakınız Rabbimiz  Necm süresi ayet 49' da ne buyurmaktadır;" İnsan için ancak çalıştığı vardır." Peygamberimiz de konuyla ilgili olarak şöyle buyurmuştur;" Hiç kimse el emeginden daha hayırlı bir şey yememistir." Bir başka sözlerinde de şöyle buyurmuştur;" Bir kimse kazancının nereden kazandığını ve nereye harcadığının hesabını vermedikçe mahşerde huzurdan ayrılamaz."

Buradan anlıyoruz ki kazanç helal olacak. 

Malın korunmasıyla ilgili İslâm; faiz,kumar ve alışverişte hile yapmayı yasaklamıştır. Ben bunları kısaca açıklayayım.

Faiz; ülke ekonomilerini felç eden egemen güçlerin enstrumanlarindandir. Egemen güçler ihtiyaçlı ülkelere faizli para vererek emir almalarını sağlamak isterler. Bu yolla ihtiyaçlı ülkelerin yeraltı ve yer üstü kaynaklarının kullanımını alırlar. Bundan dolayı hiç vakit kaybetmeden faizli ticari işlemlerden uzak durmamız gerekmektedir. Bundan olacak Rabbimiz haram işleri sayarken en ağır ithamı faizle ilgili kurmuştur. Faiz, Allah ve Resulü ile harb etmektir. Faizden kimse kâr edemez. Faizli işlerde kaybeden mutlaka halktır.

Kumar; zenginken fakir düşmenin en basit yolu. Kumar oynayanların güldüklerine şahit olmadım. Kimi dinledimse servet kaybetmişler.

Alışverişte hile yapmak. Peygamberimiz konuyla ilgili olarak şöyle buyurmuştur;" Bizi aldatan bizden değildir."

Bunlar ve bunlar gibi diğer her türlü yasal olmayan yollardan uzak durarak para kazanabilirsiniz. Kazancınız değerlidir. Her türlü saldırıdan korunmuştur.

Ama şunu da belirtmek isterim ki kazancınız dediğimiz gibi helal olacak ve ayrıca malinizda fakirin de bir hissesi olduğunu unutmayın.Rabbimiz zenginlerin malında fakirler için bir hissesi olduğunu söyleyerek zekâtın ve sadakanın verilerek kazancın temizlenmesini arzu etmektedir. Sakın fakire verilen zekât ve sadaka malınızı azaltır diye korkmayın. Çünkü Rabbimiz maldan çıkartılıp verilen zekât ve sadaka malın artmasına sebep olacağını söyledi.

Tüm bunlara dikkat ederseniz kazancınızla yatırım yapabilirsiniz. Burada dikkatimizi çekmek istiyorum ki sakın aşırılığa kaçmayın. Her şeyin ortasında olmaya çalışın. Çünkü aşırı lüks insanı dünyaya bağlayacaktır. Kişiyi meşgul eder. Ondan aşırı lükse kacmamaya çalışın. Bizlerin aslı vatanı ahiret olduğunu unutmayın.

Helal kazanç ne büyük nimettir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90