banner102

Bugün akşam namazında yaşanan bir hadiseyi anlatacağım. Tam farza durduk, imam fatihayı okurken bir melodi sesi...

Telefonun sahibi kapatır diye beklerken, başladı bir şarkı. Ses sonuna kadar açık.

Sanatçı kim (erkek), şarkı hangisi onu bilmem ancak, en fazla 'sabır taşı' diye bir cümle geçiyordu.

Arayan kişi inadına çaldırmaya devam etti. Hoca selam verinceye kadar da üç rekat boyunca şarkıyı dinledik. Sanki dersin cami değil, düğün salonu mescidi.

Cemaat namazı nasıl kıldı, hoca okurken nasıl şaşırmadı ya da şaşırdı mı orasını pek bilemem ama selam verilir verilmez, hemen önümdeki şahıs elini cebine attı bir taraftan da kapıya yöneldi.

Henüz iki adım atmıştı ki yaklaşık yirmi yirmibeş kişi sözlü taarruza geçti. Bir tartışma sorma gitsin. Bir ara araya gireyim istedim ancak, kimsenin kimseyi dinleyecek hali yoktu. İyisi mi ben son sünnet kılmak üzere namaza durdum.

Şimdi dönelim, suçlu arayalım. 'Suçlu kim?' diye bulmaca oyunu oynamıyoruz elbette ki. Ancak illa da bir suçlu arayacaksak, bence Diyanet'te aramak lazım.

Tamam belki hoca muhtelif zamanlarda vaazlarda uyarıda bulunmuştur. Ya da duvarda 'Namaza durmadan telefonun sesini kapatın' uyarı levhası vardır. Ancak, demek ki çözüm değil. Vaaza rastlamamıştır veya uyarıya dikkat etmemiştir. Ya da insandır unutabilir.

Telefon artık insan hayatının bir parçası. Ve bu kazalar da oldu/olabilir. Tek elini cebine sokup veya sokmadan üstten bir tuşuna dokunup kapatılabilir.' diye fetva da var zaten.

Yapılması gereken, Diyanet'in bu mevzuunu bir hutbe konusu yapması ve bütün camilerden okutmasıdır. Bu durumda Cuma Namazı kılan bütün herkes bu fetvadan haberdar olacaktır.

Hadi Diyanet bu konuya bir el at bakalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90