banner102

Hidayeti ile bizleri şereflendiren ve bizi buna muvaffak eden Allah’ımıza sonsuz hamdü senalar olsun.

Eğer o bizi doğru yola erdirmeseydi, bizim kendiliğimizden doğru yolu bulmamıza imkân yoktu.” (Araf 43)

O misli bulunmaz, korunmuş Kerim bir kitap olan Kur’an-ı Kerim'de yüce Allah şöyle buyuruyor: Ey iman edenler siz kendi sorumluluklarınıza dikkat edin.Siz doğru yolda olduğunuz takdirde fert ve toplum olarak hepiniz hidayette bulunur doğru yolu tutarsanız, sapıklıkta kalanlar size zarar veremez.”(Maide 105)

Değerli okuyucularım,

Bilinmelidir ki doğru yolda olmanın, doğru yolu tutmanın esaslarından biri de gücü yettiğince iyiliği emretmek, kötülüğü yasaklamaktır. Hz. Sıddık Ebubekir’den (r.a.) rivayet edilmiştir ki, bir gün minberde şöyle demiştir: “Ey insanlar ben Resulullah’tan işittim diyordu ki “İnsanlar bir zalimi gördüğünde onun zulmüne engel olmazlarsa Allah'ın onlara genel bir azap göndermesi yakındır Allah Teâlâ genelde hepsini azap eder.Şu halde siz iyiliği emrediniz ve kötülüğü de men ediniz.“(İbniMace, Fiten, 20)Kimse neme lazım ben kendime bakarım demesin.”

Müminlerin annesi Zeynep BintiCahş’tan rivayetle Hz.Peygamber (s.a.v.) bir defasında telaşla hanımı Zeynep'in yanına gelmiş ve “Lailahe illallah yaklaşan bir şerden, büyük bir fitneden dolayı vay o insanların haline!Bunun üzerine dedim ki ey Allah'ın Resulü içimizde bu kadar salih insanlar varken biz helak olur muyuz?Buyurdu ki Evet! Fıskve fücur, fuhuş ve masiyet çoğaldığı zaman helak olursunuz.”(Buhari, Fiten,28)

Toplumsal planda eğer kötülük yapanların, zulüm yapanların önü alınmazsa ve bana değmeyen, beni ısırmayan yılan bin yaşasın denilirse, bin yaşayan yılan sonunda ejderha olur o kötülük sahibini yediği gibi masum insanları da yutar.Evet, bugün tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüs acaba dünyada yaşanan bunca zulümler karşısında tek vücut olup karşı çıkmamamızın bir cezası olsa gerek.

Yine konumuzla alakalı Resulullah(s.a.v.)şöyle buyurmuştur:“Ey insanlar! Allah'a dua edip duanız cevapsız kalmadan ve Allah'tan bağışlanma isteyip affınız imkansız olmadan önce iyiliği emreden ve kötülükten alıkoyunuz.”(Terğib,2/230)

Zahiri tedbirlerle beraber Allah'a çokça tövbe ve dua edelim. Allah'ım aşırılıklarımız sebebiyle bizleri helak etme.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Z,ayaz 2020-04-11 14:32:08

Rabbim yurekden çıkan sözlerinizi yüreklere tesir ettirsin

Avatar
Rumuz Of @Z,ayaz 2020-04-16 23:20:33

Amin Amin Eçmeğin,güzel bir dua

banner90