banner102

23 Nisan Çocuk Bayramı Of’ta kutlandı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Of’ta düzenlenen sade törenle kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101.yıl dönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Of'ta pandemi tedbirleri kapsamında alınan karar gereği anıt önü törenleri ile kutlanıyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
23 Nisan 2021 Cuma 13:05
23 Nisan Çocuk Bayramı Of’ta kutlandı

Atatürk'ün dünya çocuklarına  bayram olarak armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan bu gün dolayısıyla Of Kaymakamlığı önünde resmi kutlama programı icra edildi. Program Of Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; “ Bugün milli iradenin ve milli egemenliğin temel dayanağı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. Yıl dönümünü milletçe birlik, beraberlik, huzur ve güven içerisinde kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  bu bayamı çocuklara armağana ederek onlara güvenini ifade eden tek liderdir. Covid 19 salgını nedeniyle kutlamalar buruk olsa da dünya çocukları ile beraber kutladığımız bu bayramın coşkusunu gönüllerimizde yaşıyoruz. 9 cephede 7 düveli muazzamaya karşı bağımsızlık ve özgülük savaşı olan Kurtuluş Savaşını TBMM’de milletin temsilcileriyle yönetmiştir. Gazi  M.Kemal’in liderliğinde başlatılan; olmak ya da olmamak olan Kurtuluş Savaşı’nın sonunda bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur. Bugün gönderinde ay yıldızlı albayrağın dalgalandığı, minarelerinde ruh ve mana dünyamızın sembolü ezanların okunduğu, milli egemenliğin hakim olduğu özgür bir ülkede yaşıyorsak bunu atalarımızın gözlerini kırpmadan canlarını bu vatan için veda etmesine borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Onları hayırla, minnetle, rahmetle yat ediyoruz. Bu anlayışla hedefimiz olan ülkemizi muassır medeniyetle seviyesinin üzerine çıkarmak için çok çalışmak olmalıdır. Bu duygularla tüm çocuklarımızın ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” diyerek düşüncelerini ifade etti. 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Hasan Tekke, Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu,  İlçe Tarım Müdürü Sedat Saral, Cumhuriyet Halk Patisi Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, İyi Parti Of ilçe Başkanı Avni  Karamustafaoğlu, okul ve kurum müdürleri katıldı.

Son Güncelleme: 23.04.2021 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90