banner102

Bakın Of'a Neler Yapılacak?

Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Of Sahilinde gerçekleştirilen kahvaltı programında konuşan Of Beleidye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of'a yapılacak yeni projeler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Ocak 2017 Pazartesi 02:03

 Belediyelerin kış şartlarında, yaz dönemine göre daha çok kar ve yağmurla mücadele ettiğini, günü birlik yapılması gereken zorunlu hizmetlerin de sürdürüldüğünü vurgulayan Başkan Sarıalioğlu, Of Belediyesinin 2017 yılında hayata geçireceği dört önemli projede ise sona doğru yaklaşıldığını anlattı.

Görevi başında yaşadığı aksiliklere vurgu yapan Başkan Sarıalioğlu, “Göreve ilk başladığımız yıl bir sel felaketi yaşadık ve 20 milyon TL hasar söz konusuydu. Ardından bir sel felaketi daha yaşadık orada da 5 milyon TL ilçemiz bir zarar gördü. Yaralarımızı sardığımız sırada bu kez ülkemiz bir darbe girişimi yaşadı. Hayat hızlı bir şekilde ilerlerken bir de kalp krizi geçirdim. Geriye dönüp baktığımda ne yaşanılırsa yaşanılsın, bizden desteğini esirgemeyen vatandaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu sayesinde önemli bir yol kat ettik” dedi.

İlçede yaptıkları yatırımlara değinen Başkan Sarıalioğlu yapacakları projeleri şu şekilde anlattı :

Of’umuza Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi kazandırdık, Spor kompleksimizin ihalesi yapıldı, kısa sürede inşaatı başlayacak. İlçe stadyumunun olduğu alanda da yeni hastanemizi yapacağız.

7 YILDIZ KONFORUNDA KIZ YURDU

Eğitimin alanında da önemli yatırımlarımız oldu. Eğitimde alacak olduğumuz mesafeye çok önem veriyoruz. Hayırsever bir ailemiz tarafından 7 yıldız konforunda 150 yataklı kız yurdu yapılıyor.

80 YATAKLI AKŞAM SANAT OKULU

Yine bir başka hayırseverimiz de 80 yataklı akşam sanat okulu ve öğretmenevi yapacak. Yeni Hükümet Konağımız yapılıyor o da Eylül ayında teslim edilecek. Mahallelerimizdeki beton ve asfalt yol, taş duvar gibi çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir olmamızla birlikte mahalle sayımız artınca iş yükümüz de arttı. Çalışmalarımızı daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapabilmek için iş makinesi ve araç parkımızı yeniliyoruz.

YATIRIMLARIN TOPLAM MALİYETİ 120 MİLYON TL

180 kişilik ekibimizle Of halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyoruz. Bir yandan Belediye Hizmet Binamızın tadilat çalışmalarını da sürdürüyoruz. Yatırımların toplam maliyeti 120 milyon TL civarında” ifadelerini kullandı. Yapılması planlanan projelerinden de söz eden Başkan Sarıalioğlu, “Of sahil dolgu alanı protokolü söz konusu, bu projeyle bağlantılı Karayolları ile birlikte hem kavşak çalışması hem de ilçenin girişin de güzel bir yatırıma imza atacağız.

YAT LİMANI PROJEMİZ VAR

Turizm tesislerini çoğaltacağız. İlçemizde yıllardır merak konusu olan sahildeki bina inşaatıyla ilgili de anlaşma sağlandı. Ortaklar arasındaki anlaşmazlık 10 yıl üstüne ortaklığın sona erdirilmesi ile sorun ortadan kalktı. Şimdi tek kişiye kaldı. O da bir yatırımcı arıyor, ‘yap, işlet, devret’ şeklinde bir çözüm üretecek” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEMİZİN BORCU 13 MİLYON CİVARINDA

5 Milyon civarında yapılandırılmış vergi ve SSK borcumuz var. Bu borçların çoğu kapanan belde belediyelerinde geldi. Zannediyorum bu borçlarla ilgili Şubat veya Mart ayı içerisinde yasal bir düzenleme yapılarak borçların çoğu maliye hazinesine aktarılacak diye hazırlıklar var. İnşAllah böyle bir çalışma yapılırsa borç yükünden de kurtulmuş olacağız.

Bu borçların yanında bir kısmını ödediğimiz 5-6 milyon civarında hizmetlerin yürütülmesi ve  bir takım işlerde kullanılmak üzere İller Bankasından almış olduğumuz kredi borcumuz var.

Bu borçlara ek olarak piyasa da 3 milyon civarında nakit borcumuz var. Tabiki aynı şekilde 4 milyon civarında da alacağımız bulunmaktadır. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 16.01.2017 02:06
Anahtar Kelimeler:
Salim Salih Sarıalioğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90