banner102

Çanakkale Anlaşılmalı ve Yaşanmalıdır

Çanakkale zaferinin 101. yıl dönümü münasebeti ile Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesi tarafından "Çanakkale Anlaşılmalı ve Yaşanmalıdır" adlı konferans düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Mart 2016 Salı 07:10

Dernekpazarı İlçe Vaizi Ahmet Bayraktar'ın sunumu ile gerçekleştirilen Çanakkale konferansı Of AGD Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Yaşar Akbulut hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Ardından Çanakkale konulu kısa bir sinevizyon gösterimi ve Anadolu Gençlik Derneği Of İlçe Başkanı Hasan İnan'ın açılış konuşmasının ardından Dernekpazarı vaizi Ahmet Bayrak,  Çanakkale zaferinin önemini günümüzden örnekler vererek katılımcılara anlattı.  

ÇANAKKALE FİLİSTİN'DİR

'Çanakkale bugün itibari ile Gazze'dir, Filistin'dir,  Mescid-i Aksa'dır.' diyen Albayrak," Çanakkale; Çeçenistan, Afganistan, Doğu Türkistan, Bosna, Irak ve Suriye'dir. Çanakkale tüm Bilâd-ı İslâm, yani bütün İslam ülkeleridir.  Çanakkale; Uhud'da Musab bin Umeyr, Malazgirt'te Alparslan, İstanbul'un Fethinde Fatih'tir, Ulubatlı Hasan'dır. Kafkasya'da Şeyh Şamil, Filistin'de Şeyh Ahmed Yasin'dir. " diyerek Çanakkale'yi bu şekilde anlamamız gerektiğini ifade etti.                

GAYRET BİZDEN SONUÇ ALLAH'TAN

Zaferden sorumlu olmadığımızı dile getiren Bayraktar, "Çanakkale ruhunu idrak edebilmek için zaferin bizden değil Yüce Rabbimizden geldiğini çok iyi idrak etmeliyiz. Çanakkale'de mücadele eden ecdadımız zaferi görmüyordu. Belki de hayal bile etmiyorlardı, fakat zaferi görmüşçesine mücadele edip karşılığını sadece Allah'tan beklediler ve şahadet zaferini elde ettiler. Bizler de aynı inanç ve gayret ile mücadele etmeliyiz. Bunun için ilk önce kendimizi düzeltmeli, ardından toplumu düzeltmek için gayret etmeliyiz. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) düzelttiği insanlar ile fetihler gerçekleştirdi." dedi.

KIBLEDE BİRLEŞİYORUZ GÖNÜLLERİMİZ AYRI

Kendi imanımızı ve gayretlerimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini söyleyen Bayraktar, "Kıblede birleşiyoruz gönüllerimiz ayrı, namazda birleşiyoruz saflarımız ayrı, imanda birleşiyoruz hedeflerimiz ayrı." diyerek Müslümanlığımızı sorgulamamız gerektiğini söyledi. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 29.03.2016 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90