banner102

ÇEVRE HAFTASINDA BU ÇEVRE BİZİ KANSER EDİYOR

Fabrikalardan çıkan kirli hava çevreyi de, vatandaşları da etkilemeye devam ediyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
07 Haziran 2023 Çarşamba 17:11
ÇEVRE HAFTASINDA BU ÇEVRE BİZİ KANSER EDİYOR

Daha önce doğalgaz hattının o bölgeye gelmeyişinden dolayı kömürle çalışan fabrikalardan çıkan kirli havanın çevreyi etkilediğini birkaç defa haber yapmıştık. Duyarlı vatandaşların tepkilerini gerek gazetemizde gerekse haber sitemizde kamuoyu ile paylaşmış ve neticesini görmüştük.

Duyarlı vatandaşların tepkisine kulak veren fabrikalar doğalgaza geçmiş ve kirli hava son bulmuştu. Ekonomik sorunlar iktidardakilerin her ne kadar suni göstergelerle sorunsuz gösterilse de, vatandaş nezdinde sorun her geçen gün büyüyor.

Doğalgaz kullanımını bırakıp kömürle çalışan bölgedeki bazı fabrikalardan çıkan kirli havaya tepki gösteren Ayşe Saral Of Kaymakamlığına şikayet dilekçesi yazdı.

MAHSULLERİMİZ ZARAR GÖRÜYOR!

Saral dilekçesinde şu sözlere yer verdi; “İlçemiz Çamlıtepe Mahallesinde ikamet etmekteyim. Fabrikalardan çıkan kirli hava bizi çok etkiliyor. Arazimizdeki mahsullerimiz zarar görüyor. Bahçelerimiz ve evlerimiz kirleniyor. Kömür yaktıkları için toz duman oluyoruz. Çamaşırlarımızı dışarıya asamıyoruz, mağdur durumdayız. Önceden kullandıkları için bu tür sorunlarımız yoktu, fakat kömüre geçtikten sonra sorun yaşamaya başladık.”

ÇEVRE BİZİ KANSER EDİYOR!

Mahalle sakinlerinden G. Saral ise şu tepkiyi ortaya koydu; ”Çay fabrikaları doğalgazdan kömür sistemine dönünce doğa ve biz insanlar çok zor durumda kaldık. Çevremizdeki Özçay, Ofçay, Demçay ve Hancıçay firmaları neden doğalgaza geçmiyor. Devletin kurumları olan ÇAYKUR doğalgaz kullanıyor. Büyükşehir belediyesinin asfalt üretim tesisleri yine doğalgaz kullanıyor. Unutmayalım ki bu çevre hepimize lazım Çevre haftasında bu çevre bizi kanser ediyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90