banner102

ÇÖZÜM İÇİN ÖLÜMMÜ GEREKİYOR?

Saadet Partisi Of Belediye Başkan Adayı Mustafa Saral, gerçekleştirdikleri Ocak ayı İlçe Divan Toplantısında yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Şubat 2024 Pazartesi 21:17
ÇÖZÜM İÇİN ÖLÜMMÜ GEREKİYOR?

İlçenin A’dan Z’ye tüm sorunlarını biliyoruz diyen Belediye Başkan Adayı Mustafa Saral, “Güzide ilçemizin tüm mahallelerini karış karış defalarca gezdik, inceledik. Sorunları birebir Muhtarlarımızdan ve mahalle sakinlerimizden dinledik. Birçok sorunu kamuoyu ile paylaşıp yetkilileri uyardık. Fakat birçok sorun sadece dillendirmemizle kaldı, bir adım dahi atılmadı.” diyerek şu dikkat çeken açıklamaları yaptı:

DİLLENDİREMEDİĞİMİZ İÇİN VİCDAN AZABI ÇEKİYORUZ!

Mahalle sakinlerimizin sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yetkilileri gerek birebir, gerekse kamuoyu ile paylaşıp uyarıyoruz. Bunun en bariz örneğini maalesef ölümlü hadise ile yaşadık. Bölümlü Mahallemizi kısa zaman önce ziyaret gerçekleştirdik. Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyip not aldık. Aldığımız sorunların en önemlisi de, yıllardır yetkilileri uyarmalarına rağmen tehlike saçan, yola kaya parçalarının düşme sorununu düzeltmedikleri oldu. Bizde bu sorunu kamuoyu ile paylaşmak için gerekli bilgilerin toparlanmasını beklerken üzücü olayı duyduk. Maalesef yıllardır yetkilileri yazılı ve sözlü olarak uyaran mahalle sakinlerinin sesini, belki yetkilileri harekete geçiririz diye kamuyu ile paylaşamadığımız için çok ama çok üzgünüz. Bunun vicdan azabını çekiyoruz.

ÇÖZÜM İÇİN ÖLÜMMÜ GEREKİYOR?

Bölümlü’de yaşadığımız üzücü kazanın sebebini yetkili merciler, duymadık, haberimiz yoktu diyerek vicdanlarını rahatlatmak istedi. Oysa Mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri, Of Belediyesinden Büyükşehir Belediyesine, Karayollarından ilgili diğer mercilere kadar herkesi defalarca uyardıklarını söyledi. Defalarca uyarılan yetkili merciler, ölümlü kaza olur olmaz ilgili yerde çalışma başlattı. Sormak istiyoruz; çözüm için illa ölüm mü olması gerekiyor?

BU SORUNLAR DA ÖLÜM MÜ BEKLİYOR?

Bir daha üzücü hadisler yaşamayalım diye tüm mahalle muhtarlarımızı arayıp, mahallede tehlike arz eden sorunlarınız var mı? Varsa bize kısa sürede bildirin dedik. Sağolsun 30’a yakın muhtarımız bize dönüş yaptı ve mahallelerindeki tehlike arz eden sorunları bildirdi. Bunlardan sadece birkaçını sizlerle paylaşmak istiyorum:

Ağaçbaşı yolu, taş ocağının olduğu bölge… Bölümlü Mahallemizdeki sorundan çok daha büyüğü burada var. Defalarca yetkililer uyarıldı ama hala çözülmedi. Çözüm için birilerinin ölmesi bekleniyor!

Sefaköy mahallemizde tehlike saçan elektrik direği kimi öldürecek, kimi yakacak diye bekliyor. Herhalde çözüm için birilerinin ölmesi bekleniyor!

Kıyıcık mahallemizde bir abimizin evi gitti gidecek durumda. Evde oturan abimiz, yağmurlu havalarda uyuyamadığını söylüyor. Yetkililer defalarca uyarıldı ama çözüm için herhalde birilerinin ölmesi bekleniyor!

Cumapazarı Mahallemizde mahalle sakinlerinin hergün kullandığı yol çökmek üzere. Yolun altı boşalmış, her an çökmeyi bekliyor. Çözüm için birilerinin ölmesi bekleniyor!

Çaltılı Mahallemizde de yolun altı boşalmış ve bu sorundan dolayı bir araç uçmuş. Herhalde defalarca uyarılan yetkililer çözüm için birilerinin ölmesini bekliyor!

Dumlusu Mahallemizde de aynı şekilde yolun altı boşalmış, defalarca uyarılan yetkililerden çözüm bekleniyor. Çözüm için herhalde birilerinin ölmesi bekleniyor!

HALKIMIZ HER DAİM YANINDA OLANLARI İŞ BAŞINA GETİRECEKTİR!

Bu saydığımız sorunların benzerleri çoğu mahallemizde maalesef var. Yetkililerin bizim gibi günlerimizi vererek mahalle mahalle gezmesini beklemiyoruz. Sadece mahalle muhtarlarını arayıp oluşturacakları whatsapp grubuna sorunlu yerlerin fotoğraf ve bilgilerini talep edebilirler. Gerçekten sorunları çözme dertleri olsa bunu yapıp en acil olanlardan başlayarak tüm mahallelerdeki sorunları kısa sürede çözebilirlerdi. Dertleri olmadıkları için, sorunları çözmeyip seçim zamanlarına bırakarak, oy alma derdi ile bazılarına çözüm üretiyorlar. Bunları gören halkımız 5 yılda bir ayaklarına gelip dertlerini dinleyen ve çözüm üretmeye çalışanlara değil, her daim ve özellikle ihtiyaçlı iken yanlarında olanları iş başına getirecektir.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90