banner102

DÜŞMAN SAFLARINDA İSLAM CİHADI YAPILMAZ

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin haftalık olarak düzenlediği eğitim konferanslarının Aralık ayı 3. hafta konferansında konuşma yapan Ağaçseven Kur'an Kursu Hocası Kemal Korkmaz, her Müslümanın nerede ve nasıl mücadele etmesi gerektiğini söyleyerek, düşman saflarında İslâm Cihad'ının yapılamayacağını söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Aralık 2015 Pazar 00:47

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın konusu "Müslümanca Duruş" oldu.  Her Müslümanın nerede ve nasıl duracağını çok iyi bilmesi gerektiğini ayet ve hadislerle hatırlatan Kemal Korkmaz, duracak olduğu yeri ve şekli bilmeyenlerin kolaylıkla ayaklarının kayabileceğini söyledi.

YANLIŞ YERDE DOĞRU MÜCADELE EDİLMEZ

Herkesin nerede durduğunu ve ne şekilde mücadele ettiğini kontrol etmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, "Müslüman olarak doğru yerde durmak ve doğru mücadele etmemiz gerekir. Aksi halde yanlış yerde doğru mücadele edilmez.  Düşman saflarında İslâm cihadı yapılmaz.  İslâm düşmanları ile el ele kolkola İslâm mücadelesi verilmez. Af edersiniz idrarla temizlik olmaz." diyerek Müslümanları uyardı.

MÜSLÜMAN HER HALÜKARDA KARLIDIR

Rabbimizin emrettiği şekilde zalimlere karşı dik duruş gösteren Müslümanların karşılaştığı sıkıntılara göğüs gerebileceğini söyleyen Korkmaz, "Bize emredilen şekilde Hak yolda mücadele ederek batıla karşı dik duruşumuzu sağlamlaştıracağız. Aynı şekilde emir ve yasaklara sarıldığımız kadar dik duruşumuz da sağlamlaşacaktır.  Bu yolda karşılaştığımız zorluklardan dolayı moralimizi bozmayıp yılmayacak  ve gevşemeyeceğiz. Çünkü bu yolda mücadele eden Müslüman her halükarda karlıdır. Zafer gelse de gelmese de elde edilecek ecirde bir eksilme veya artma söz konusu olmayacaktır." diyerek kulluk görevinin samimi şekilde yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

BATILDA ZİRVE OLACAĞIM YERDE HAK'TA ZERRE OLURUM

Merhum Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmeddin Erbakan hocanın "Batılda zirve olacağım yerde Hak'ta zerre olurum" sözünü hatırlatan Korkmaz, "Bizim davamız İslam davasıdır. Bizim davamızda amerikaya karşı olup rusyaya yanaşmak yoktur. Aynı şekilde rusya ile çarpışıp amerikanın kucağına oturmak yoktur. Çünkü biz gücümü batıldan değil HAK'tan, yani Allah Zülcelal ve Tagaddes Hazretlerinden alırız. Rabbimizin istediği gibi bu dava yolunca mücadele ettiğimizde kimse bize galip gelemez. Ancak biz galip geliriz." diyerek bu davanın İslâmsız, amelsiz, namazsız yani ibadetsiz yürümeyeceğini hatırlattı.

Korkamz, "Bize Rabbimiz İslam davasını neden hakim kılmadın diye soru sormayacak, yani zaferden sorgulanmayacağız,  fakat bize, ey kulum dinimin hakimiyeti için sen ne yaptın, diye sorguya çekileceğiz." dedi. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 27.12.2015 00:52
Anahtar Kelimeler:
Kemal Korkmaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90