banner102

DUYARLI VATANDAŞLARDAN MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

Of Çarşıbaşı Camii önünde toplanan Filistin sevdalısı duyarlı vatandaşlar ellerindeki pankartlar ve yaptıkları basın açıklaması ile tüm Müslümanları duyarlı olmaya, iktidarı da katil İsrail ile ticareti kesmeye davet ettiler.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Mart 2024 Perşembe 21:23
DUYARLI VATANDAŞLARDAN MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

Öğle namazından sonra Büyük Cami avlusuna toplanan duyarlı vatandaşlar ellerindeki, “Soykırıma karşı İsrail’le ticareti durdur, İsrail’le ticaret Filistin’e ihanettir, Limanlar siyonizme kapatılsın” gibi iktidara yönelik çağrı niteliğindeki pankartlarla basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını yapan Av. M. Ali Başaran, tüm Müslümanları bu konuda duyarlı olmaya davet ederek şu açıklamayı yaptı:

VAHŞETİ SÖZDE KINAYIP…!

“Kurdurulduğu günden günümüze kadar dünyanın gözü önünde Filistin topraklarını işgal etmeye ve mazlum Filistinli kardeşlerimizi katletmeye devam eden katil İsrail'in 7 ekimden günümüze kadar sadece 14 bin 280 çocuk öldürdü. Aynı şekilde 33 bine yakın mazlum Filistinliyi katletti ve katletmeye de hız kesmeden devam ediyor. Müslümanlar ise duadan öteye geçemiyor. Maalesef birçok Müslüman devlet yöneticileri de İsrail’e destek veriyor. Bazıları da sözde vahşeti kınayıp fiiliyatta İsrail ile ticareti hız kesmeden sürdürüyor. İnanın bu duyarsızlık ve vahşete karşı sessizlik, vahşet kadar büyük bir sorundur. Vahşete karşı fiili olarak destek vermekse birebir vahşete ortak olmaktır.

VAY HALİMİZE!

İsrail ile ticareti kesin diye haykıran duyarlı vatandaşlara karşı tepki gösterenlerin samimiyetlerini sorgulaması lazım. Gemiler ara vermeden İsrail’e sevkiyat yaparken idareciler de bunları durduracağına sudan bahaneler ile savunmaya geçiyorlar. Allah aşkına gemiler ile İsrail’e giden dikenli teller kimin için? Silah malzemeleri kimin için? Askeri elbiseler kimin için? Filistin’de çocuklar açlıktan ölürken biz İsrail’e gıda sevkiyatı yapıyoruz. Neymiş efendim oradaki Müslümanlara yapıyormuşuz. Aklımızla oynuyorlar, vicdanlarımızı köreltiyorlar. Bir Müslüman olarak başımıza musibetler gelmesi için bundan büyük sebep aramaya gerek yoktur.   Bunun için Müslümanlar olarak bu konuda dünyalık menfaatlerimiz kadar duyarlı olamıyorsak vay halimize. Bir futbol maçı için onbinlerce kişi fedakarlık yapıp bir araya geliyor ve bu uğurda kavga dahi yapıyor da, Müslüman kardeşlerimizin katledilmesine tepki için bir araya gelemiyorsa vay halimize…”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90