banner102

Eğitim Bir Sen istişare için Of’ta toplandı

Kısa süre önce Eğitim Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Trabzon Şubesi seçimlerini yapıp yeni yönetimini belirlemişti. Yeni yönetime yeniden başkan olarak seçilen Mehmet Kara ve yönetimi ilçe ziyaretleri yaparak istişarelerde bulunuyor. Bu kapsamda Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı ilçe temsilcileri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla Of’ta bir istişare toplantısı düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Kasım 2022 Cuma 22:42
Eğitim Bir Sen istişare için Of’ta toplandı

Sahil Hasbahçe tesislerinde yapılan istişare toplatışı akşam yemeği ile başladı. Akşam yemeğinin ardından Eğitim Bir Sen Of Temsilcisi Ali Cerrah, Hayrat Temsilcisi Ali Gürhan Yılmaz, Çaykara Temsilcisi Hüseyin Bulut, Dernekpazarı Temsilcisi Ahmet Kasranoğlu bir selamlama konuşması yaptı.  Eğitim Bir Sen Trabzon Şubesi Başkan Vekili Erkan Sönmez ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Veysel Topal bir açılış konuşması yaptı.

Okul ve kurum temsilcilerinin sorularının ardından Eğitim Bir Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Kara hem soruları yanıtladı hem de genel konularda açıklamalarda bulundu. Başkan Kara konuşmasında; “ İki yıllık pandeminin ardından şükürler olsun yüz yüze toplantılarla bir araya gelmeye başladık. Okul ve kurum temsilcilerimiz çok önemlidir. Onların okullarındaki çalışmaları bizim gücümüzdür. Sendikal mücadelemiz her alanda devam ediyor. 3600 gibi bir düzenlemenin yapılması yüz yıllık bir başarıdır ve onu da biz başardık. Ancak bunun haklı gururunu yaşayamadık. Şuanda özellikle öğretmenlerimizin tek derdi Öğretmenlik Meslek Kanunu ve dolayısıyla yapılacak sınav. Ben inanıyorum ki bu sınava giren herkes bir aksilik yaşamazsa kazanacaktır. Bu kanunun eksiklikleri olabilir ama ilk kez öğretmenlere ait bir meslek kanunu çıkarılmış oldu. Sınavın olmaması için çok çalıştık ancak daha önceki kanuna göre sınav zorunluluğu olduğu için Danıştay sınavı zorunlu tutuyor. O nedenle hazırlanan torba kanundan bu düzenleme çıkarılmak zorunda kaldı. Buna karşılık ne gariptir ki bugün sınava karşı oluğunu söyleyip ortalığı adeta yangın yerine dönüştürenler kaç kere sınav olsun diye tutturduklarını da biliyoruz. Birilerinin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bizim amacımız üzüm yemek. Son yirmi yıllıdaki büyük kazanımlarda Eğitim Bir Sen’in çok büyük emeği var. Bunu kimse inkâr edemez. Trabzon eğitiminde geldiğimiz nokta itibariyle LGS ve YKS’de ilk onlardayız. Bunu bu öğretmen ve idareci kadroları başardı. Onlara teşekkür ediyorum. Türkiye’de ilk kez bu yıl her okula bütçe verilerek okullarımızın ihtiyaçlarını karşılanması adına büyük kolaylıklar sağlandı. Bakanımıza böyle bir imkânı sağladığı için teşekkür ederiz. Sendika çalışmalarımızı, haklı mücadelemizi kırmadan, dökmeden, karşılıklı saygı çerçevesinde devam edeceğiz. Katılımlarınız nedeniyle hepinize teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Eğitim Birliği Sendikası Trabzon Şubesinin Of’ta organize ettiği istişare toplantısına Eğitim Bir Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Kara, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Memur Sen Of İlçe Temsilcisi Yüksel Yaşar, Eğitim Bir Sen Trabzon Şubesi Başkan Vekili Erkan Sönmez ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Veysel Topal,  Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Remzi Satılmış, Eğitim Bir Sen Of Temsilcisi Ali Cerrah, Hayrat Temsilcisi Ali Gürhan Yılmaz, Çaykara Temsilcisi Hüseyin Bulut, Dernekpazarı Temsilcisi Ahmet Kasranoğlu  okul ve kurumlarda temsilci Memur Sen üyeleri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90