banner102

FELAKETİMİZE DAVETİYE ÇIKARTIYORUZ

Of AGD Haftalık Perşembe Konferansları'nda konuşma yapan AGD İlçe Başkanı Hasan İnan, her Müslümanın kendi üzerine düşen görevi yapıp sonucu Rabbimize bırakmamız gerektiğini söyleyerek, Müslümanlar olarak yapılması gereken işler konusunda açıklamalar yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Ocak 2016 Cumartesi 19:26
FELAKETİMİZE DAVETİYE ÇIKARTIYORUZ

 AGD Yurt Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen Eğitim Konferansı Kur'an-ı Kerim Tilaveti başladı. Ardından günümüz meseleler hakkında konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan AGD Of İlçe Başkanı Hasan İnan, dünyada akan kan ve gözyaşının ana sebebinin Kur'an ve Sünnetten uzaklaşmak olduğunu söyledi.

ÇAREYİ HAKKIN YANINDA ARAYACAĞIZ

Özellikle Müslüman ülkelerde yaşanan kargaşanın çaresini yanlış yerde arayan Müslüman liderlerin bu kargaşada büyük bir payının olduğunu ifade eden İnan, "Ülkemizde ve dünyada her geçen gün daha fazla şiddet ve sefalet artarak devam etmektedir. Bu büyük sorunun çözümünü Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bizlere misaller vererek ortaya koymuş. Maalesef biz Müslümanlar ve Müslüman yöneticilerimiz çareyi Hakkın yanında yer almakta arayacağımıza, batılın yanında yer alarak çözüm arıyoruz. Fakat bu arayışımız, hem bu dünyada hemde ahirette sonumuzun hüsrana uğramasına yetecektir." diyerek yanlış gidişata dikkat çekti.

FELAKETİMİZE DAVETİYE ÇIKARTIYORUZ

Yıllardır bize düşmanlık eden batılılardan yalvarırcasına medet ummmanın büyük felaket olduğunu hatırlatan İnan, "Dünyadaki kargaşanın çaresini düşmanların yanında yer alarak aramak felaketimizin habercisidir. Bu öyle bir felakettir ki, haşa 'Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de eksiklik yapmış, bu günleri, bu tür sorunları görememiş ve çaresini Müslümanların yanında yer alarak çözün diyerek hata etmiş' demeye getirmek kadar büyük felakettir. Çünkü Rabbimiz açık açık Kur'an-ı Kerim'de düşmanların yanında hiçbir şekilde yer almamamız gerektiğini, onları ne şekilde olursa olsun dost edinmememiz gerektiğini, onların ne pahasına olursa olsun Müslümanların iyiliğini isteyemeyeceklerini, ahirete kadar Müslümanlar ile kafirlerin arısına kin ve nefreti soktuğunu ilahi kitapta buyuruyor. Bütün bu ilahi emirlere rağmen eğer çareyi batılın yanında ararsak gerçekten felaketimize davetiye çıkarmış oluruz." dedi.

YAPMAMIZ GEREKEN İLAHİ EMİRLERE BOYUN EĞMEKTİR

İnan, "Bütün Müslümanlar olarak fert, cemaat ve ümmet bazında, tarafımızı net olarak Hakkın yanında yer alarak belirleyip buna göre gayret göstermeliyiz. Sonuç istediğimiz veya istemediğimiz olsa dahi bizim yapmamız gereken İlahi emirlere boyun eğmektir. Bu şekilde yaparsak kurtuluşa erenlerden oluruz. Aksi halde bugün olduğu gibi kan ve gözyaşı ile dünyamız kararacak, ahiretmiz ise cehennem ateşi ile perişan olacaktır." diyerek yapılan yanlışlara dikkat çekti.  

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 30.01.2016 19:28
Anahtar Kelimeler:
Hasan İnan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim tüysüz 2016-01-31 19:00:13

recep tayyip erdoğan liderimiz her şeyin farkın da ne yapacagını biliyor sağ gösterip sol vuracak siz de muhalefet yapmayın gelin gemiye yoksa bir avuçsunuz boğulur gidersiniz

banner90