banner102

Gazeteci kendi saygınlığını kendi sağlamalıdır

Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle dikkat çeken açıklama yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Ocak 2023 Salı 12:24
Gazeteci kendi saygınlığını kendi sağlamalıdır

Her gazetecinin kendi saygınlığını kendisinin sağlayacağını ifade eden Dernek Başkanı İzzet Keleş, “Bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe ulaşmanın mutluluğun yaşıyoruz. Bu anlamda kamu adına önemli vazife icra eden tüm Çalışan Gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Gününü tebrik ediyorum.Geldiğimiz noktada normal günlerden bir gün haline gelmişse Gazeteciler Günü gazeteci önce kendini, gücünü, değerini sorgulamalıdır. “ dedi.

Gücün ve otoritenin karşısında eğilen gazetecinin saygınlığının olmayacağını sözlerine ekleyen İzzet Keleş, yazılı açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Her şeyden önce gazeteci kendi saygınlığını kendi sağlar. Kendine saygı duyar ki kendisine saygı duyulsun. Gücün yanında duran, otoriterin karşısında yumuşayan, değerlerinden ödün veren gazeteci ne etkili olur ne de gerçek anlamda saygı duyulan kişi olur. Bugün geldiğimiz noktada toplumun değil kendinin, yandaşının, yancısının hakkını savunmak için var gücüyle kalem sallayanlar dönemin ve dönenin adamı olurlar. Şakşakçılık yaptıkları kadar var olurlar. Şakşakları bitince değerleri de biter artık öteki olurlar.

Gerek yerelde,gerekse ulusalda olsun gazeteci özgürlüğünden ödün vermemeli, hakkın ve haklının yanında olmalıdır.Günü kurtarmak, küçük dünyalık menfaati için dönenleri kamu vicdanı asla affetmez. Ne Donkişot olup yel değirmenleriyle savaşmalı ne de ipi zalime teslim edip mesleğinin onuruna halel getirmemelidir. En büyük güç bu kaygan zeminde özgürlüğünü kaybetmemektir.

Gerek ülkemiz, gerekse dünyanın diğer bölgelerinde çok çarpıcı olaylar yaşanıyor. Ukrayna-Rus Savaşı, ekonomik, sosyal, psikolojik, kültürel buhranla karşı karşıya gelmiş durumdayız. Bu dönemde emperyalist politikalar her zamankinden daha büyük etki ile insanlığın geleceğini tehdit altına almaktadır. Küresel planlar özellikle ulus devletlerin ve milletlerin geleceklerini tehdit etmektedir. Bu anlamda ülkemiz de milletimiz de büyük tehdit altındadır. Söz konusu saldırıları aşmak yine iktidarıyla, muhalefetiyle, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla vatandaşın yek vücut olmasıyla sağlanacaktır. Gazeteci yaşanan bu sıkıntıları kendinde hissetmeli toplumun önünü açacak gerçekleri toplum adına ortaya koyarak durduğu yeri toplumdan yana kullanmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle her türlü zorluklar altında insanlık için, yaşadığı toplum için çalışan, emek veren gazeteci arkadaşlarımızın gazeteciler gününü tebrik ediyorum. Bu uğurda ahirete irtihal eden emekçilerimize Allah’tan rahmet, hasta olanlara da Rabbimden acil şifalar diliyorum. Baskıdan uzak, özgür, toplumun vicdanını önemseyen hizmet anlayışıyla nice yıllara diliyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90