banner102

Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması heyecanı başladı

Okullarda milli ve manevi değerlerin geliştirilmesi, gelecek kuşaklara aktarılası için çeşitli projeler düzenleniyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD) işbirliği ile Türkiye genelinde lise öğrencilerine yönelik olarak “Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Hayatı” konulu Siyer-i Nebi yarışma düzenleniyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Kasım 2022 Cuma 22:21
Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması heyecanı başladı

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 17 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacak yarışma için Of’ta da hazırlıklar devam ediyor. Anadolu Gençlik Derneği Of İlçe Başkanı Süleyman Ayazoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Turgut, Of’taki faaliyetlerini anlatmak ve yarışma hakkında bilgi vermek için İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'nu ziyaret ettiler. Ziyarette

Anadolu Gençlik Derneği Of İlçe Başkanı Süleyman Ayazoğlu ziyarette, "Rabbimize şükürler olsun ki 9. sunu düzenleyeceğimiz Siyer-i Nebi yarışması için yine yollara düştük. Yarışmanın sağlıklı, katılımlı ve daha çok kişiye ulaşmasının gayreti içindeyiz. Lise öğrencileri arasında yapacağımız yarışmada öğrencilerin sorumlu olacağı kitapları okullara ücretsiz olarak dağıtmaya başladık. Sınava katılmak isteyen öğrencilerimiz okul idarelerinden kitapları ücretsiz olarak temin edebilirler. Of ilçemiz her yıl katılım ve derece elde etmesi bakımda başarılı bir ilçemiz oluyor. İnşallah Of ilçemizden bu yıl için de beklentimiz yüksek katılım ve başarıdır. Bu hayırlı çalışmada bize her zaman yardımcı olan, koordineli çalışmamızı sağlayan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu olmak üzere okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da ziyaretle ilgili olarak, " Bakanlığımız ile Anadolu Gençlik Derneği arasındaki protokolle her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Siyer-i Nebi yarışmasını bizler çok önemsiyoruz. Katılımın yüksek olması için gerekli telkinlerde bulunacağız. Öğrencilerimiz bu yarışma ile hem sevgili  Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) örnek hayatını öğrenecek hem de ödül kazanacaklar. Bu bir hayra teşviktir. Böyle güzel bir yarışanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Hem tüm Türkiye genelindeki hem de Of ilçemizdeki Anadolu Gençlik Derneğini bu hayırlı çalışmalarında başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Rabbim bizleri peygamberimizi anlayan ve onun yolundan giden bahtiyar kullarından eylesin." sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Ziyarette Anadolu Gençlik Derneği Of İlçe Başkanı Süleyman Ayazoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'na yarışmada sorumlu olunan Ahmet Cevdet Paşa’nın yazdığı  Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Hayatı kitabını ve AGD yayınlarını takdim etti.

 “Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Hayatı” konulu Siyer-i Nebi yarışma için sınav kayıt tarihleri 3 Ekim-4 Aralık 2022 arasında olup sınav ise 17 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 11.00’da tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyenler www.efendimizinizinde.com sitesi üzerinden başvuru yapabilirler.

Öğrenciler 31 Aralık 2022 tarihinde www.efendimizinizinde.com adresinden sonuç açıklama sistemine girerek T.C. Kimlik Numaraları ile sınav sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

Türkiye geneli ;Birinciye 10 bin TL, İkinciye 8 bin TL, Üçüncüye 7 bin TL Dördüncüye 6 bin TL

Beşinciye ise 5 bin TL ödül verilecek.

Trabzon geneli; Birinciye 5 bin TL, İkinciye 4 bin TL, Üçüncüye 3 bin TL, Dördüncüye 2 bin TL

Beşinciye ise Bin TL ödül verilecek.

İlçe geneli; Birinciye 1000 TL, İkinciye 750 TL, Üçüncüye 500 TL pra ödülleri verilecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90