banner102

Hedefimiz 10 Bin Aşure Dağıtmak

Of Kuzey Yıldızı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Of'ta bulunan gazetecilere dernek binasında kahvaltı ikramı yaparak,13 Kasım Çarşamba günü kutlanacak olan Aşure ile ilgili kısa açıklama yaptı.

06 Kasım 2013 Çarşamba 13:37
Hedefimiz 10 Bin Aşure Dağıtmak
Of Gazetecileri ile yapılan Kahvaltı programında Muharrem ayının 10 gününde kutlanan Aşere hakkında kısa açıklama yapan Kuzey Yıldızı Derneği Başkanı Turgay Kar, bu ayın Şehrullah (Allah'ın Ayı) olduğunu belirterek, " Muharrem ayının 10. gününde kutlanan Aşure ile ilgili geçen yıl olduğu gibi bu yılda güzel bir çalışma başlatarak aşurenin önemini Oflulara hissettirmeye çalışacağız" dedi.


Geçen yılki aşure gününde 7,500 adet aşure dağıttıklarını da ifade eden Kar, "Kuzey Yıldızı derneği olarak her yıl diğer faaliyetlerimizin yanında Müslümanlar için önem arz eden bu aşure gününü de layıkıyla kutlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bu yıl inşAllah  aşure dağıtım sayısını halkımızın destekleriyle 10.000 aşure olarak dağıtmayı planladık. Bütün halkımızın desteği ile bu çalışmamızı yerine getireceğiz." diye ifade etti.

Aşure ile Selamlaşmayı yayacaklarını dile getiren Kar, Sevgili Peygamberimizin (Sallahu Aleyhi Vesellem) "Hayr' a vesile olan, hayr yapan gibidir." sözünü hatırlatarak sözlerine şu şekilde devam etti:

AŞURE İLE SELAMLAŞALIM

"Din kardeşliğimizin ve insani ilişkilerimizin sevgi, saygı ve dostluk esasında hayat bulabilmesi için müekked sünnet olan selamlaşmayı hatırlamamıza vesile olan zaman dilimidir, Muharrem ayı. Zira Rasulullah aleyhisselam , Şehrullah /Allah’ın ayı olarak bilinen Muharrem ayının  10. günü olan Aşure gününe özgü olarak“Aşure günü on Müslüman’a selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur” buyurmuştur.

Sıklıkla birbirimize  “Selamun Aleykum” yani  “Allah Teala’nın selameti, güven ve emniyeti senin üzerine olsun, benden sana zarar gelmez” dediğimiz halde, verdiğimiz selamın bize sevap getirecek manasını unutabiliyoruz. İşte bu manayı yeniden bulabilmemiz için, aşure ile selamlaşalım, gönül alalım, hayra niyetlenip kardeşliğimizi pekiştirelim.

Bu maksatla Of Kuzey Yıldızı Derneği bünyesinde muhabbet ateşiyle pişirip, halkımıza ikram edeceğimiz aşure için, vereceğiniz her türlü desteğin hayır ve hasenatınız olmasını niyaz ve temenni ederiz."

Kuzey Yıldızı Dernek binasında gerçekleşen kahvaltı programında Dernek yöneticilerinden Başkan Turgay Kar, Yardımcısı Mehmet İşçi, Yönetim Kurulu üyelerinden Erol Çakır, Cevat Hacımurtezaoğlu, Hizmet Market Müdürü Aydın Demirci ve Dernek üyesi Ömer Ekşi'nin yanı sıra Gazetecilerden Of'un Nabzı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Ahmet Muratoğlu,  Of Havadis Gazetesi Genel Yayım Yönetmeni Yüksel Yaşar, Kuzey Anadolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi  Ömer Lütfü Saral, Of Havadis Gazetesi Haber Muhabiri Şefik Üstündağ, Kuzey Ekspres Gazetesi Of Temsilcisi Halil Bayram,  İlkhaber Gazetesi Of Temsilcisi Ömer Alkan , Gazeteci Harun Yılmaz  ve Of'un Nabzı Gazetesi Haber Sorumlusu Fahri Hacıcaferoğlu katıldı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 08.11.2013 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OF KUZEYYILDIZI DERNEĞİ 2013-11-06 14:42:42

mubarek muharrem ayın tüm islam alemine hayırlar getirmesini cenabu allahtan niyaz ederim.rabbim ülkemize ve tüm dünyadaki müslümanlara birlik ve beraberlik nasip eylesin.

Avatar
nail yar @OF KUZEYYILDIZI DERNEĞİ 2013-11-08 09:25:58

sizin siciliniz bozuk aşure deil ne dağıtırsanız dağıtın şovmenliğe prim yok artık

Avatar
oflu 2013-11-08 19:13:27

işine bak nail yar

banner90