banner102

HMB Ulusoy Lisesi Proje okulu oldu

Türkiye genelinde 1000 adet meslek lisesi proje okul haline getirildi. Bu kapsamda Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de proje okul oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
31 Mart 2021 Çarşamba 19:25
HMB Ulusoy Lisesi Proje okulu oldu

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitimi geliştirmek, kalitesini artırmak,çağın ve ülkenin  ihtiyaçlarına uygun hale getirmek için yeni çalışmalar yürütüyor. Türkiye genelinde 1000 adet meslek lisesi proje okul haline getirildi. Bu kapsamda Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de  proje okul oldu. Trabzon’un  tek  Denizcilik Bölümüne sahip olan  Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin Denizcilik Bölümü artık Liselere Giriş Sınavı ile öğrenci alacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek okulla ilgili yapılan ve yapılması gereken  çalışmalar hakkında Okul Müdürü Bülent Saka’dan bilgi aldı. Milli Eğitim Müdürü  Kabahasanoğlu ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, “ Milli Eğitim Bakanlığımız mesleki eğitime büyük önem veriyor. Geleceğin dünyası ve Türkiyesi için gerekli ara eleman yetiştirme ihtiyacı her geçen artıyor. O nedenle bakanlığın Türkiye genelinde 1000 tane meslek lisesinin proje okulu kapsamına alması geleceğin Türkiyesine büyük katkı vereceğine inanıyorum. Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisemizin de proje okulu olması ilçemiz ve bölgemizin eğitimine olumlu etki yapacaktır. Denizcilik Bölümümüze gelecek yıl sınavla öğrenci alacağız. Böylece öğrenci profilimizde de önemli değişiklikler olacaktır. Proje okulu olması nedeniyle öğretmen kadromuzun da değişmesi  imkanı doğdu.. Ziyaretimizde gerek okul müdürümüz gerek alan şeflerimiz gerekse öğretmenlerimizin çalışması ve heyecanı bizleri gelecek adına daha da umutlandırdı. Elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Eğitimde hep birlikte inşallah daha güzel  işlere imza atacağız. Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisemizin proje okulu olmasının ilçemize, bölgemize ülkemize hayırlı olmasını dilyor, tüm çalışma arkadaşlarıma Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.” diyerek düşüncelerini belirtti. 

Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Bölümü Alan Şefi Safiye Nezir Çubukçu İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na Trabzon Limanı Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından okullarına eğitim amaçlı bağışlanan ve adını vefat eden eski Denizcilik Bölümü Öğretmeni Adnan Erbay’ın adını verdikleri  gemiyi tanıtarak gemide yapılan tadilat ve öğrenciler için yapacakları projeler hakkında bilgi verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun ziyareti Denizcilik Bölümü önünde çekilen fotoğrafla sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90