banner102

İMAM HİDAYETE ERENE KADAR CEMAAT YOLDAN ÇIKIYOR!

Of Medya Derneği tarafından organize edilen “Toplumsal Dönüşüm ve Medya” konulu konferansta konuşan Gazeteci Yazar Mustafa Yılmaz, toplumu olumsuz yönde yönlendiren dizilerdeki imam rolü ile cemaatin yoldan çıkarıldığını söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Nisan 2017 Pazartesi 04:22
İMAM HİDAYETE ERENE KADAR CEMAAT YOLDAN ÇIKIYOR!

 Of Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen  “Toplumsal Dönüşüm ve Medya”  konferansı Of Medya Derneği Başkanı Ahmet Muratoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında Medya Derneğinin kuruluş amacından bahseden Muratoğlu, Derneğin kuruluş amacının Of’un tüm medya organlarını farklı düşünceleri bir kenara bırakıp ortak değerler çatısı altında Of’un sorunları çözmeye aracı olmak ve hayırlı işlere imza atmak olduğunu söyledi.

Başkan Muratoğlu'nun konuşmasının ardından dernek faaliyetlerini gösteren slayt gösterisi katılımcılara izlettirildi. Ardından Araştırmacı Gazeteci Yazar Mustafa Yılmaz medyanın toplumsal dönüşümü hakkında katılımcılara dikkat çeken açıklamalar yaptı.

PARA, MEDYA VE BİLGİ

Medyanın toplumu olumsuz yönde dönüştürmesini görsel anlatımla açıklayan Gazeteci Mustafa Yılmaz, dünyayı para, medya ve bilgi etkenlerinin kontrol ettiğini söyledi. Yılmaz, “Dünyayı olumsuz yönde etkisi altına alan batıl zihniyetli güç, para, medya ve bilgi ile dünyaya yön vermektedir. Her alanda etkisini gösteren bu olumsuz etkenler, maalesef birçok insanı milli ve manevi değerlerinden uzaklaştırmaktadır." dedi.

ZALİMLER MAZLUM, MAZLUMLAR ZALİM GÖSTERİLİYOR!

Dünyanın kan ve gözyaşı içinde olmasının en büyük etkeninin medya olduğunu söyleyen Yılmaz, "Son yıllarda artan şiddet olaylarının başlangıcı maalesef medya aracılığı ile olmuştur. Bu gücü kullanan batıl zihniyetler, gerek sosyal medya ile gerekse yaptıkları filmlerle toplumu olumsuz yönlendirmektedirler. Bu medya gücü ile zalimleri masum, mazlumları ise zalim olarak gösterip kitleleri birbirine düşman yapmaktadırlar. Özellikle İslam alemindeki kan ve gözyaşının ortaya çıkış nedenlerinde medyanın etkisi çok büyüktür.  Yaptıkları yalan haberler ile Müslümanı Müslümana düşman ederek aralarında savaş çıkartmaktadırlar." diyerek her Müslümanın yapılan haberleri dikkatli inceleyerek yorumlaması gerektiğini ifade etti.

İMAM HİDAYETE ERENE KADAR CEMAAT YOLDAN ÇIKIYOR!

Yapılan dizilerin insanların olumsuz yönlendirildiğini söyleyen Yılmaz, "Maalesef ülkemiz en çok dizi ihraç eden ülkeler arasında ikinci sırada yer alıyor. İhraç ettiğimiz bu diziler ile aile yuvalarını çökertiyor, ahlakları bozuyor, içki, kumar vb kötü alışkanlıkları yaygınlaştırıyoruz. İhraç ettiğimiz ülkelerdeki insanları bu diziler ile bozduğumuz gibi, kendi ülkemiz insanlarını da bozuyoruz. Her geçen gün, boşanma, aldatma, adam öldürme, gasp, soygun, kumar vb kötü alışkanlıklar bu diziler aracılığı ile artıyor.  Özellikle imam ve baş örtülü kadın rolünü aşağılık olarak gösterip aşağılıyorlar. Bunu savunma adına da 'İmam rolünü önce sahtekar yapıp sonra hidayete erdiriyoruz" diyorlar. Ama bilmiyorlar ki, imam hidayete erene kadar cemaat yoldan çıkıyor." diyerek toplumun ahlakını bozan bu dizi ve filmlerin yerine gerçek manada toplumu olumlu yönlendirecek dizi ve filmlerin yapılması gerektiğini söyledi.

İNSANSIZ UÇAK FABRİKASI DÜDÜKLÜ TECERE FABRİKASINA DÖNDÜ

Ülkemizdeki olumlu gelişmelerin önünü kesen en büyük etkenin Medya olduğunu ifade eden Yılmaz, ”Ülkemizin gelişmesini istemeyen şer güçler, medyayı kullanarak önümüze sürekli setler koymaktadırlar. Buna en önemli örnek, Ülkemizde 1918 yılında yapılan ilk insansız uçağımızı hazmedemeyen şer güçler medyayı kullanarak bu önemli çalışmayı küçük düşürmüş ve başarısızlık olarak topluma yansıtmıştır. Daha da önemlisi, o yıllarda yapılan bu insansız uçak fabrikası, bugün düdüklü tencere üreten fabrikaya döndürülerek ülkemiz insanları ile dalga geçilmiştir." diyerek bu yapılanlardan ibret alınıp daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi.

6 BİN KİŞİYE BİR KİTAP

Ülkemizde okuma oranlarının ürkütücü olduğunu söyleyen Yılmaz, "Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasından sonra ülkemizdeki okuma oranları yok denecek seviyelere indi. İstatistiklere göre ülkemizde 6 bin kişiye bir kitap düşüyor. Gencinden yaşlısına her kesim insanımız sosyal medya ile meşgul olurken, gerçek bilginin saklandığı kitaplar raflarda tozlanıyor. Maalesef okumayan bir neslin ne düşünebilmesini, ne anlayabilmesini ve de doğru karar verebilmesini düşünemeyiz." dedi.

Belediye salonunda gerçekleştirilen medya konulu konferansa Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Er, İlçe Müftüsü Recep Onat, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Ayaz, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Okul müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.







Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 10.04.2017 04:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90